AB ve Almanya'ya Savaş İlanı!

Avusturya'da basılan Contra Magazin dergisi, Roma'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB'ye fiilen savaş ilan ettiğini duyurdu.

15.10.2018-15:38 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-15:25) AB ve Almanya'ya Savaş İlanı!

Avusturya'da basılan Contra Magazin dergisi, Roma'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB'ye fiilen savaş ilan ettiğini duyurdu.

Yayınlanan bilgiye göre, Brüksel'den bağımsız olarak çalışma konusunda ısrarcı olan 'Beş Yıldız' hareketinden İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Luigi Di Maio ile 'Kuzey Ligi'nden İçişleri Bakanı Matteo Salvini, vergi gelirinin ve evrensel kazancın AB'de izin verilen yüzde 2.4'lük bütçe açığı seviyesini geçen bir bütçe tasarısı ortaya çıkardı.

Maliye Bakanı Giovanni Tria'nın bütçe tasarısı için Brüksel'in onayını almak istemese de daha Avrupa taafı bir tutum göstereceğini ifade eden dergi, Di Maio ve Salvini'nin elinde 3 önemli koz olduğuna vurgu yaptı: 2 trilyon euro üzerindeki borç, Target2 sistemi kapsamında ortalama 1 trilyon euroluk yükümlülükler ve çöküş içindeki bankacılık sistemi.

Bağımsız bütçe taraftarı 2 siyasetçinin borcun tekrar yapılandırılması ile ilgili avantajlı imkanları sağlamak için bu kozlarla Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Angela Merkel ve IMF Başkanı Christine Lagard'a baskıyapabileceğini belirten Contra Magazin, bunun İtalyan hükümeti için 'temiz hava teneffüsü' olacağını ifade etti.

Dergide verilen habere göre, Salvini'nin hedefleri içerisinde olan "İtalyan saldırısının ikinci bölümü", AB'nin tekrar inşasını amaçlıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal