AB: 'Türkiye ve Yunanistan'a Destek Olmalıyız'

Sınırda yaşanan göçmen yoğunluğu sebebiyle Brüksel'den açıklamalar peş peşe geliyor.

09.03.2020-14:59 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-15:00) AB: 'Türkiye ve Yunanistan'a Destek Olmalıyız'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, üstlendikleri yük sebebiyle hem Türkiye'ye hem de Yunanistan'a destek sağlanması gerektiğini bildirdi.

Göreve geldiğinde Türkiye ile AB arasındaki 18 Mart göçmen mutabakatının gündemde olmadığını ifade eden Von der Leyen, buna karşın AB'nin göç sorunuyla ilgili kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini birçok kez söylediğini hatırlattı.

AVRUPA'NIN İKİLEMİ

Von der Leyen, "Bugün derin bir ikilem içindeyiz, Türkiye-Yunanistan sınırındaki durum siyasi amaçlı bir baskıya işaret ediyor. Sığınmacıların yardıma ihtiyacı var." yorumunda bulundu.

Sınırdaki "baskının" azaltılması gerektiğini kaydeden Von der Leyen, "Üstlendikleri yük nedeniyle hem Türkiye'ye hem de Yunanistan'a destek sağlamalıyız." şeklinde konuştu.

Von der Leyen, konunun akşam Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile düzenlenecek Türkiye-AB Liderler Toplantısı'nda ele alınacağını söyledi.

AVRUPA, REFAKATSİZ SIĞINMACI ÇOCUKLARI ALACAK

Yunanistan'daki sığınmacı kamplarında durumun çok ciddi olduğunu vurgulayan Von der Leyen, özellikle refakatsiz sığınmacı çocuklar için büyük endişe içerisinde olduğunu belirtti.

Bu çocuklara gerekli bakımın sağlanmasının aciliyet taşıdığına işaret eden Von der Leyen, üye ülkelerden bu konuda yardım talep ettiğinin altını çizdi.

"AB, HAZIRLIKLI OLMALI"

Fransa, Portekiz, Lüksemburg, Finlandiya ve Almanya'nın ülkelerine refakatsiz sığınmacı çocuk almayı kabul ettiğini duyuran Von der Leyen, daha fazla yardımın da gerekli olduğunu kaydetti.

Von der Leyen, Suriye'deki sığınmacılar için 60 milyon avro yardım yapılacağını hatırlatarak, "AB, 2015'e göre çok daha hazırlıklı ancak daha da iyi olmalıyız." ifadelerini kullandı. Von der Leyen, AB'nin yeni göç anlaşmasını nisan ayından sonra açıklayacağını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal