AB: Türkiye Pozitif Gündem İçin Çalışmıyor

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Doğu Akdeniz'deki vaziyet ve Türkiye ile münasebetlerden söz ederek 'Türkiye'ye pozitif gündem için çalışma yolunu önerdik. Şu ana kadar Türkiye bu yolu seçmiş değil' diye konuştu.

30.10.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-09:27) AB: Türkiye Pozitif Gündem İçin Çalışmıyor
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de istikrarlı mücadelesi sürüyor. Pek çok ülke ve topluluk aracılığıyla baskı yapılmaya çalışılsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye, haklarından asla ödün vermiyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, koronavirüs salgını gündemi ile video konferansla gerçekleştirilen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nin bitiminde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Michel, koronavirüs pandemisi ile mücadele çerçevesinde toplanan liderler görüşmesinde, Türkiye'nin de konuşulduğunu dile getirdi.

Bu ayın başındaki Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Doğu Akdeniz'deki vaziyet ve Türkiye ile münasebetleri değerlendirdiklerini anımsatan Michel, 'olumlu ve daha az olumlu' olmak üzere 2 boyutlu strateji seçtiklerini dile getirdi. Michel, 'Türkiye'ye pozitif gündem için çalışma yolunu önerdik. Şu ana kadar Türkiye bu yolu seçmiş değil.' diye konuştu.

Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen tek taraflı fiilleri, provokasyon ve ifadelerin kabul edilemez gördüklerini ve kınadıklarını dile getiren Michel, 'Bu konuyu aralık ayında tekrar ele alacağız' diye konuştu.

MUHTEMEL AŞI İÇİN ÖN ALIM ANLAŞMALARI

Von der Leyen, koronavirüs salgınına ilişkin aşı faaliyetlerinin doğru ve hızlı değerlendirildiğine dikkat çekerek Avrupa Birliği'nin koronavirüs salgınına karşı geliştirilen muhtemel aşılar için üç şirketle ön alım anlaşması imzaladığını, dört firmayla da müzakerelerin devam ettiğini belirtti.

Avrupa Birliği ülkelerinin koronavirüs aşılarının adaletli dağıtımına yönelik uzlaştıklarını dile getiren Von der Leyen, 'Üye ülkeler aşıları aynı anda, aynı koşullarda ve AB nüfusu içindeki paylarına göre alacaklar.' diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal