AB Suriyeli Mülteciler İçin Taahhüt Ettiği Yardımın Sadece Bir Kısmını Gönderdi

Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gönderilmemesi için Türkiye'ye 6 milyar euro vereceğini taahhüt eden AB, gereken ödemeleri yapmadı

20.07.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-11:56) AB Suriyeli Mülteciler İçin Taahhüt Ettiği Yardımın Sadece Bir Kısmını Gönderdi

AB Komisyonu, Türkiye'deki Suriyelilerin desteklenmesine ilişkin mali yardım programı (FRIT) hakkında açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için kurulan fona sağlık, sosyo ekonomik destek ve belediye altyapısı gibi sektörlerde harcanmak üzere 1.41 milyar euroluk kaynağın tahsis edildiği belirtildi.

2.35 MİLYAR EURO VERİLDİ  

Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için 2016 senesinde kurulan toplam 6 milyar euroluk fona şimdiye kadar 5.6 milyar euro tahsis edildiği vurgulanan açıklamada, fon doğrultusunda 3.5 milyar euroluk sözleşme imzalandığı ve projelere 2.35 milyar euroluk ödeme gerçekleştirildiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, fon doğrultusunda 80'in üzerinde projenin gerçekleştirildiği belirtildi.

AB İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ ANLAŞMA  

AB, 29 Kasım 2015'te gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 18 Mart'taki zirvede ise 3 milyar euroluk ek fonun gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanmasına karar verilmişti.

Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapmakta olan Türkiye, AB'nin Türkiye'deki Suriyelilere yönelik mali yardımını yeterince hızlı aktarmamakla itham ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal