AB Konseyi Başkanı Tusk: İngiltere Brexit Süresini Boşa Harcamamalı

AB Konseyi Başkanı Tusk, Brexit tarihinin 31 Ekim'e kadar ertelenme kararının ardından İngiltere'ye, "Lütfen bu zamanı boşa harcamayın." çağrısı yaptı.

11.04.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-10:47) AB Konseyi Başkanı Tusk: İngiltere Brexit Süresini Boşa Harcamamalı

AB Konseyi Başkanı Tusk, ertelenen Brexit konusunda İngiltere'ye, "Lütfen bu zamanı boşa harcamayın." çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Brüksel'deki Brexit konulu AB Liderler Zirvesi'nden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Liderlerin Brexit'in 31 Ekim'e kadar ertelenmesi noktasında anlaştığını bildiren Tusk, "31 Ekim'e kadar yol haritası tamamen İngiltere'nin elinde olacak. İngiltere, bu tarihe kadar Brexit anlaşmasını onaylayabilir, Brexit stratejisini gözden geçirebilir veya AB'den ayrılmaktan vazgeçebilir." ifadesinde bulundu.

6 AY ÇÖZÜM İÇİN YETERLİ OLACAKTIR

Brexit'in ertelenme süresinin "beklediğinden biraz daha kısa" olması hakkında sorulan bir soruyu Donald Tusk, "Sanırım, bir şey elde etmek, hiç bir şey elde etmemekten daha iyidir. Eğer iyi niyet olursa altı ay çözüm için yeterli olacaktır." şeklinde cevapladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal