AB Komisyonu Başkanı Leyen: AB Vatandaşları Avrupa İçinde Mahsur Kaldı

AB Komisyonu Başkanı Leyen, yeni tip coronavirüs sebebiyle alınan son tedbirlere ilişkin, "AB vatandaşları sadece dışarıda değil Avrupa içinde de mahsur kaldı ve bunun bitmesi gerekiyor." sözlerine yer verdi.

17.03.2020-21:05 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-21:08) AB Komisyonu Başkanı Leyen: AB Vatandaşları Avrupa İçinde Mahsur Kaldı
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "AB vatandaşları sadece dışarıda değil Avrupa içinde de mahsur kaldı ve bunun bitmesi gerekiyor." sözlerine yer verdi.

Von der Leyen, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle alınan son tedbirlere ilişkin açıklamalar yaptı.

AB Komisyonunun gece gündüz Kovid-19 kriziyle mücadelede bulunduğunu ifade eden Von der Leyen, "Araştırmaları fonluyor, aşı geliştirilmesini finanse ediyor, işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan şirket ve kişilere destek oluyoruz." sözlerine yer verdi.

Bugün Fas'ta mahsur kalan AB vatandaşlarının ülkelerine dönmelerini sağladıklarını söyleyen Von der Leyen, üye ülkelere benzer destekler sağlamayı sürdüreceklerini ifade etti.

Von der Leyen, "AB vatandaşları sadece dışarıda değil Avrupa içinde de mahsur kaldı ve bunun bitmesi gerekiyor. İnsanların evlerine gidebilmeleri ve Avrupa'da gerekli malzemelerin ulaştırılması için çözümler önerdik. Özellikle tıbbi malzemeler olmak üzere Avrupa'da malların sınır ötesi iletimini sağlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal