AB Kararını verdi

AB yönetimi, Belarus'ta ki durumun normale dönmemesii halinde Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun da yaptırım listesinde olacağını açıkladı.

12.10.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-16:42) AB Kararını verdi

Avrupa Birliği Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Belarus'taki gelişmelere ilişkin karar verildiği belirtildi. Belarus'ta 9 Ağustos'ta gerçekleşen  seçimlerin özgür ve adil bir şekilde olmadığına yönelik açıklamada, Belarus halkının dış müdahale olmadan yeni bir seçimle demokratik haklarını kullanması istenerek, Belarus yönetiminden 40 kişiye seçimlere hile karıştırıldığı, muhalefete baskı ve şiddet uygulandığı gerekçesiyle yaptırım uygulandığı aktarıldı.

Belarus'taki durum iyiye gitmezse AB'nin Aleksandr Lukaşenko dahil üst düzey yöneticilere ve kuruluşlara daha fazla kısıtlayıcı tedbir uygulayacaklarını ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Lüksemburg'da bu sabah başlayan AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, yaptırım listesini genişleterek Lukaşenko'yu dahil etme önerisinde bulunacağını kamuoyuna açıklamıştı.

Avrupa Birliği, 2 Ekim'de Belarus İçişleri Bakanı Yuri Karayev'in aralarında bulunduğu 40 yöneticiye seyahat yasağı ve varlıkların dondurulmasını içeren yaptırımlar uygulamayı devreye sokmuştu.

Avrupa Birliği, Belarus'ta yapılan ve Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığı açıklanan seçimin sonucunu tanımıyor. Ve bu süreçte adil bir seçimin tekrarlanmasını veya uzlaşının olmasını istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal