AB: İsrail'in Yerleşim Birimleri İnşa Kararı İki Devletli Çözüm Şansını Azaltır

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İsrail'in yeni yerleşim birimleri inşa etmesinin iki devletli çözüm bulma şansını azalttığını belirtti.

17.04.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-14:12) AB: İsrail'in Yerleşim Birimleri İnşa Kararı İki Devletli Çözüm Şansını Azaltır

Mogherini, Strazburg'da gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunun "ABD'nin işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıma kararı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, tekrardan başbakan seçilmesi durumunda işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini İsrail'e ilhak etme vaadi'' hakkında oturumunda konuşma aldı.

AB GOLAN TEPELERİ'NDE İSRAİL EGEMENLİĞİNİ TANIMIYOR

"AB, uluslararası hukuk ve BM Güvenlik Konseyinin 242 ve 497 sayılı kararları kapsamında, İsrail'in 1967 Haziran ayından bu zamana kadar işgal ettiği topraklardaki egemenlik iddiasını tanımıyor." şeklinde ifadelerde bulunan Mogherini, bunun Golan Tepeleri için de geçerli olduğunu belirtti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İHTİMALİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Mogherini, İsrail'de henüz kurulmayan hükümetin olası politikalarına ilişkin yorum yapmayacağını söyleyerek, "İsrail, 4 bin 600 yeni yerleşim birimi inşa edeceğini açıkladı. İsrail'in yerleşim birimi inşası, uluslararası hukuka aykırı ve iki devletli çözüm ihtimalini olumusuz etkiliyor. Doğrusu iki devletli çözümden uzaklaşmakla kalınmıyor, bunu yanı sıra parça parça ortadan kaldırılıyor." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal