AB, İsrail'i 'İşgalci' Olarak Tanımladı!

Avrupa Adalet Divanı, AB ülkelerinin Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri gibi İsrail işgali altındaki bölgelerden gelen malların tanımlanmasının kesin olarak yapılmasını ve "İsrail'in ilgili bölgelerde egemen bir oluşum olarak değil, işgalci güç olarak bulunduğunun" belirtilmesi yolunda bir hüküm kurdu.

12.11.2019-14:29 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-14:26)

Avrupa Adalet Divanı, AB ülkelerinin Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri gibi İsrail işgali altındaki bölgelerden gelen malların tanımlanmasının kesin olarak yapılmasını ve "İsrail'in ilgili bölgelerde egemen bir oluşum olarak değil, işgalci güç olarak bulunduğunun" belirtilmesi yönünde bir karara imza attı.

Avrupa Adalet Divanı’nın bu kararının ardından Avrupa Birliği’nden de bir açıklama geldi.

AB Komisyonu, ürünlerinin çıkış noktalarının açık ve yanlış yönlendirici olmadan belirtilmesinin AB’nin tüketici politikasının temel parçalarından biri olduğunun altını çizdi.

AB’den gelen açıklamada, “AB Komisyonu, mahkeme kararının, 2015’te Komisyon tarafından yapılan açıklayıcı bildirimde söylendiği üzere, İsrail yerleşimlerinden çıkan ürünlerin kökeninin gösterilmesinin tüketici açısından doğru ve yanlış yönlendirici olmaması gerektiğini teyit ediyor” ifadesine yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal