AB, İngiltere'den Komisyon Üyesi Adayı Talep Ediyor!

Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma sürecinde olan İngiltere'nin son erteleme sonrasında yeni komisyon için aday göstermesi istendi.

06.11.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-17:35)

Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma sürecinde olan İngiltere'nin son erteleme sonrasında yeni komisyon için aday göstermesi istendi.

AB Komisyonu Başkanlığına seçilen Ursula von der Leyen'in Başsözcü Yardımcısı Dana Spinant, yapmış olduğu brifing açıklamasında, İngiltere'den yeni komisyon için adaylar sunmasının istendiğini bildirdi.

Spinant, "Von der Leyen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a bir mektup göndererek yeni komisyon için adaylar sunmasını istedi." diye konuştu.

Yeni komisyonda cinsiyet eşitliği oluşması için İngiltere'den kadın adaylar sunmasını talep ettiklerini bildiren Spinant, Johnson yönetiminden hızlı bir yanıt beklediklerini belirtti.

Spinant, İngiltere'nin yanı sıra yeni komisyonunun Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilmesi için Romanya'nın da yeni adayını göstermesi gerektiğini tekrarladı.

AB, İngiltere'nin Brexit'i esnek bir şekilde 31 Ocak 2020'ye kadar erteleme isteğin onaylamıştı. Bununla birlikte İngiltere 1 Aralık'ta görevi devralması beklenen yeni komisyon başladığında AB üyesi olmayı sürdürecek. AB anlaşmalarına göre üye ülkelerin komisyonda bir üyeyle temsil edilmesi gerekiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal