AB: En Yakın Dostumuzu Hareketlerini Tahmin Edemiyoruz

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, ABD Başkanı Donald Trump'un İran ile yapılan nükleer anlaşmadan ayrılmasına çok sert tepki gösterdi.

17.05.2018-23:40 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-23:35) AB: En Yakın Dostumuzu Hareketlerini Tahmin Edemiyoruz

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen AB-Batı Balkanlar zirvesinin sonrasında, AB Dönem Başkanı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, müşterek basın toplantısı gerçekleştirdi.

AB Konseyi Başkanı Tusk, Tahran ile yapılan nükleer anlaşmadan ayrılan ABD Başkanı Donald Trump'a çok sert tepki gösterdi.

İran'ın aykırı davranmadığı müddetçe AB'nin de buna destek vermeye devam edeceğini ifade eden Donald Tusk, "Gerçek jeopolitik sorun rakibin değil, en yakın dostunun (ABD Başkanı Trump) hareketlerini tahmin edemediğin zaman ortaya çıkar. İşte okyanusun ötesindeki (ABD) ortağımızla böyle bir sorun yaşıyoruz’’ şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude  Juncker de nükleer anlaşma konusunda AB'nin Tahran ile iş birliğini devam ettireceğine vurgu yaptı.

'AMBARGO KONUSUNDA GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ'

ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği yaptırım uygulamasına ilişkin konuşan Junker, Avrupa'nın ABD'nin gümrük önlemlerinden muaf edilmesi durumunda enerji ve sıvılaştırılmış doğalgaz gibi hususlarda ABD ile müzakerelere katılmaya hazır olduklarını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal