AB, Ek Yaptırımları Rafa Kaldırdı

Avrupa Birliği'nin uzun süredir Türkiye'ye uygulamayı planladığı ek yaptırımların rafa kaldırıldığı bildirildi.

26.01.2021-00:52 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-02:50) AB, Ek Yaptırımları Rafa Kaldırdı

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Türkiye'ye yönelik Aralık ayındaki liderler zirvesinde Türkiye'ye karşı ek yaptırım kararı almıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas bugün düzenlenen toplantı sonrasında, 'Olumlu gelişmeler kaydedildiğini gördüğümüz için Türkiye'ye karşı bugün yaptırım kararı almadık' açıklamasında bulundu.

'BUNLAR UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİMİZ OLUMLU SİNYALLER'

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Yunanistan ile Türkiye arasında istikşafi görüşmelerin bugün yeniden başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,Bunlar uzun süredir beklediğimiz olumlu sinyaller. Bu sinyallerin AB tarafından gelecek yaptırım kararlarıyla gölgelenmemesi gerekir. Ankara'dan gelen olumlu sinyallerin kalıcı olması çok önemli. O zaman AB ile Türkiye arasında yeniden bir pozitif gündemden de bahsedebilecek durumda oluruz' dedi.

'YAPTIRIM KARARI ALMIŞLARDI'

10-11 Aralık'taki liderler zirvesinde Türkiye'ye yönelik, Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama ve sondaj faaliyetleriyle bağlantılı kişi ve kuruluşları içeren yaptırım listesinin genişletilmesi kararı alınmıştı.

Yaptırımların çerçevesi 2019 yılı Aralık ayında oluşturulmuş, geçen yıl Şubat ayında da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) iki yöneticisi yaptırım listesine alınmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal