AB Corona Açısından Güvenli Ülkeler Listesini Güncelledi

Yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle mart ayında sınırlarını kapatan Avrupa Birliği (AB), corona güvenli seyahat listesini güncelledi. Sırbistan ile Karadağ'ın çıkarıldığı listeye Türkiye yine dahil edilmedi.

16.07.2020-20:05 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-20:02) AB Corona Açısından Güvenli Ülkeler Listesini Güncelledi

Almanya'nın dönem başkanlığındaki AB, coronavirüs salgını üyeler dışındaki üçüncü ülkelerden seyahati güvenli bulunanlar listesini revize etti.

13 ÜLKEYE İNDİ

Henüz AB üyesi olmayan Sırbistan ve Karadağ'ın vaka sayılarındaki hızlı artış nedeniyle dışlandığı listede 13 ülke kaldı: Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay.

Bu ülkelerla sınırlarını açacak AB, listeye yine Türkiye'yi almadı.

Zorunlu haller dışında seyahat tavsiye edilmeyen ülkeleri içeren turuncu listede yer almaya devam eden Türkiye’den gelenlere başta Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesi 14 günlük zorunlu karantina uyguluyor.

SADECE ÇİNE KARIŞIKLILIK TEKLİFİ

Türkiye, ABD, Rusya, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerle seyahat kısıtlamalarını devam ettirmeye karar veren birlik, AB vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde Çin'e kısıtlama uygulamayacak.

Reuters'e konuşan AB yetkilileri, Çin'in sınırlarını AB'ye açmak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. ABD'nin ise rekor vaka ve ölüm sayılarının devam etmesi nedeniyle tartışma konusu bile olmadığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal