AB Başkanlığı'ndan STK'lere 3 Milyon Avro Destek

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, sivil toplum destek programının üçüncü döneminde STK'lere 3 milyon avro destek sağlayacak

11.07.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-11:33)

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı tarafından sivil toplum destek programının üçüncü döneminde sivil toplum kuruluşlarına (STK) 3 milyon avro destek verecek.

AB Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’deki STK'lerin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle AB desteğiyle düzenlenen programın üçüncü dönem teklif çağrısı dün yayınlandı.

Toplam bütçesi 3 milyon avro olarak öngörülen hibe programı ile STK'lerin kurumsal yapılarının, karar alma süreçlerine katılım kapasitelerinin ve ağ kurma kapasitelerini güçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye’den dernekler, vakıflar, dernekler ya da vakıfların federasyonları ile konfederasyonları ve kar amacı gütmeyen kooperatiflerin geliştirecekleri projelere en az 60 bin, en fazla 100 bin avro hibe desteği verilecek.

Hibe programına aynı zamanda AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar da başvuruda bulunabilecek.

Programın öncelikli alanlarını, STK’lerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve STK’ler arası iş birliklerinin teşvik edilmesi, aktif vatandaşlığın ya da STK’lerin yerel, ulusal ve uluslararası karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarının desteklenmesi, aktif vatandaşlık için yasal ortamın iyileştirilmesine destek olunması kapsıyor.

BAŞVURU TARİHİ 17 EYLÜL  

Proje başvurularının 17 Eylül saat 17.00’ye kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerekiyor.

Duyuru hakkında detaylı bilgilere "www.ab.gov.tr", "www.siviltoplumsektoru.org" ve "www.mfib.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilir.

Programın üçüncü döneminin 2020-2021 yıllarında uygulanması öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal