AB Atina'nın Türkiye'ye Yaptırım İsteğini Reddetti

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili yeni açıklamalar yaptı. Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı politikalarına devam eden Yunanistan, AB'den beklediği ilgiyi toplayamadı

28.08.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-17:37) AB Atina'nın Türkiye'ye Yaptırım İsteğini Reddetti

Atina'nın Türkiye'ye yaptırım talebini kabul etmeyen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Doğu Akdeniz'deki vaziyetin çözüme ulaştırılması için Türkiye ile görüşmeye şans vermek istediklerini dile getirdi.

Oluşturduğu Doğu Akdeniz geriliminde umduğu desteği bulmayan Yunanistan, AB'li müttefiklerinden de talep ettiğini bulamadı. Atina idaresi bir defa daha tek başına kalırken, Güney Kıbrıs ile ittifakı kuvvetlendirmeye karar verdi. AB Dışişleri Bakanlarının Almanya'nın başkenti Berlin'deki toplantısı devam ederken, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Doğu Akdeniz'deki vaziyetin çözüme ulaşması için Türkiye ile görüşmeye şans vermek istediklerini dile getirdi. Borrell, Türkiye’ye tek yanlı eylemlerden kaçınma çağrısı yaparak, 'Diyaloğa hazırız' mesajı verdi.

ATİNA'NIN YAPTIRIM ÇAĞRISI DESTEK BULMADI

Yunanistan, yüksek tansiyon sebebiyle Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasını isterken, Başbakan Angela Merkel, Almanya’nın Yunanistan ile Türkiye arasında arabuluculuğa devam edeceğini dile getirdi.

MERKEL'DEN 'UZLAŞMACI' TAVIR

Diğer taraftan başkentte basın mensuplarıyla senelik basın toplantısında toplanan gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir soruya, 'Bütün Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Yunanistan’ın haklı hukuki itirazlarını ciddiye almak ve Atina ile dayanışma göstermekle yükümlü. Ancak buna rağmen gerilimin tırmanmamasına da özen göstermemiz gerekiyor. Bunun da çözümü, her iki tarafla görüşmelerin sürmesi. Konuşulması gereken bir diğer konu, her iki ülkenin bölgedeki ekonomik alanları nasıl paylaşabilecekleri. Almanya bu bağlamda bir çözüm bulunması için aracı olmaya devam ediyor' yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal