AB, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile Üyelik Müzakerelerine Başlayacak

Avrupa Birliği, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerine başlayabilir.

23.03.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-14:04) AB, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile Üyelik Müzakerelerine Başlayacak

Beklendiği gibi onaylanırsa, anlaşma iki yıllık gecikmeleri sona erdirecek ve AB'ye katılmaya çalışan altı Batı Balkan ülkesi- Sırbistan, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Bosna ve Kuzey Makedonya - için yeni bir ivme sinyali verecektir.

Geçen yıl Fransa ve Hollanda, AB üyeliğinin İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla yeni üyelerin zarar göreceği bir dönemde yeni üyelerin alınmasına sıcak bakmıyordu.

Ancak Fransa ve Hollanda, geçtiğimiz ay itirazlarını azalttı ve müzakerelerin başlamasına izin verme planları, coronavirüs krizine rağmen ivme kazandı. Brüksel’de Balkanlar'ı AB'ye sokma kararlılığını göstermeye istekli.

AB dış politika sorumlusu Josep Borrell cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, "Olanların (coronavirüs) üye ülkelerin kararlarını değiştireceğini sanmıyorum," dedi.

Borrell, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç'e, Vuciç'in Sırbistan'daki coronavirüsle mücadeleye yardımlarından dolayı Çin'e teşekkür etmesinin ardından Avrupa’nın yardımı konusunda güvence vermek için telefon ettiğini söyledi.

Hiçbir ülke itiraz etmezse, kararın 27 AB üyesinin kararı hafta ortasında resmi olarak kabul edilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal