AB ABD'yi Hayal Kırıklığına Uğrattı!

ABD Dışişleri Bakanı Avrupa Birliği'ni (AB) İran'ın Meşhed şehrinde meydana gelen ve birçok bölgede devam eden gösterilere yeterince destek olmamakla suçladı.

06.01.2018-12:44 - (Son Güncelleme: 06.01.2018-12:39) AB ABD'yi Hayal Kırıklığına Uğrattı!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Trump idaresinin ABD'nin 2015 yılında İran ile varılan nükleer anlaşmanın tarafı olarak kalabilmesini sağlayacak yasal düzenleme hakkında milletvekilleriyle çalıştığını ifade etti.

Tillerson, Associated Press ajansıyla gerçekleştirdiği söyleşide, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığının Kongre üyeleriyle, İran ile varılan nükleer anlaşmayı ABD'nin uygulama biçimini kontrol eden yasa üzerinde değişiklik yapılması için çalışmalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca Avrupa Birliği'ni (AB) İran'ın Meşhed şehrinde meydana gelen ve birçok bölgede baş gösteren gösterilere yeterince destek olmamakla suçladı. Tillerson, "AB'nin, ülkede reform çağrısı yapan sesleri desteklemek konusunda daha kararlı bir tutum almaması karşısında biraz hayal kırıklığına uğradık." dedi.

Rex Tillerson söyleşide Kuzey Kore meselesi hakkında da Kuzey ile Güney Kore arasında 2018 Pyeong Chang Kış Olimpiyatları hakkında önümüzdeki hafta gerçekleşecek görüşmelerin, Pyongyang yönetiminin nükleer silahları dahil başka konuları ele alma istekliliğine yönelik ipucu verebileceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal