55 Filistinliyi Şehit Eden Netenyahu, "Meşru Müdafaa" Dedi

İsrail Başbakanı Netenyahu, Filistin'deki olaylarla ilgili sosyal paylaşım sitesinden bir açıklama yaptı. 55 sivilin şehit edilmesiyle ilgili olarak Netenyahu, "Meşru müdafaa" dedi.

14.05.2018-22:23 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-22:16) 55 Filistinliyi Şehit Eden Netenyahu, "Meşru Müdafaa" Dedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun bugün abluka altındaki Gazze sınırında yapılan barışçıl eylemler esnasında 55 Filistinliyi şehit etmesinin "meşru savunma" olduğunu öne sürdü.

Sosyal medya sitesinden Gazze'deki olaylarla alakalı mesaj paylaşan Netanyahu, her devletin kendi sınırlarını savunmak durumunda olduğunu söyleyerek, İsrail ordusunun barışçıl eylemlere karşı kullandığı orantısız müdahaleyi savundu.

Eylemler sebebiyle Hamas'ı suçlayan Netanyahu,"Hamas, İsrail'i yok etme amacında ve bu amacını gerçekleştirmek için binlerce insanı telleri aşması amaçlı sınıra yolluyor." diyerek, İsrail ordusunun Hamas'a karşı sınırlarını savunduğunu iddia etti.

Netanyahu paylaşımında, İsrail'in bağımsızlığını ve İsrail halkının güvenliğini korumak amaçlı kararlı biçimde hareket etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal