46 Ülke, Çin'in Doğu Türkistan Politikasına Destek Verdi!

Belarus’un Çin’in Uygur Türklerine yönelik “tutumuna” destek verdiğini belirten mektubu aralarında Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Filistin gibi ülkelerinde bulunduğu 46 ülke imzaladı.

08.07.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:29) 46 Ülke, Çin'in Doğu Türkistan Politikasına Destek Verdi!

Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi 44. Oturumunda sunulan mektupta Çin’in yıllardır süregelen Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türklerine yönelik zulmünü destekleyen ifadelere verildi.

"Pekin'in, Sincan bölgesinde terörizm, bölücülük ve aşırıcılıkla mücadele etmek için aldığı tedbirlerin bölge halkının insan haklarını güvence altına almasını takdir ediyoruz."

Mektubu imzalayan 46 temsilci aynı zamanda bu konuda Çin’in suçlanmasını istemediklerini belirtti.

46 ÜLKE BU SUÇLARA DESTEK VERİYOR

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Raphael Glucksmann, sosyal medyada zulmü destekleyen ülkelerin listesini paylaştı. Glucksmann, paylaşımına şu notu düştü: "Listedeki 46 hükümet gibi (Doğu Türkistan'daki) suçları destekleyenler var, Avrupa liderlerimiz gibi sessiz kalan ve sessiz kalarak buna izin verenler var. Ve dünyada sessizliği kırmak için seferber olan insanlar var"

ABD: TOPLAMA KAMPLARINDA 3 MİLYON DOĞU TÜRKİSTANLI VAR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pekin, 2017 yılından bu yana Doğu Türkistan’da 1300 kadar toplama kampı kurdu.

Bu kamplarda 3 milyon kadar Uygur Türkü zorla tutuluyor.

Bazı ifadelere göre de neredeyse 500 bin Uygur Türkü çocuk, zorla Çin Komünist Parti görevlilerinin gözetiminde olan yatılı okul veya yetimhanelerde asimile ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal