4 Türk Çocuk Fransa'da 11 Saat Boyunca Sorgulandı

10 yaşlarında olan dört Türk çocuğu, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerle alakalı okullarındaki tartışmanın peşinden evlerine baskın yapılarak karakolda 11 saat boyunca sorguya alındı.

07.11.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-14:03) 4 Türk Çocuk Fransa'da 11 Saat Boyunca Sorgulandı

Fransa’nın Albertville kentinde ikamet eden 10 yaşlarında olan dört Türk çocuk, okullarında öğretmenleriyle beraber tartışmaya girdi.

Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerle alakalı öğretmenleri Samuel Paty ile tartışmaya giren dört Türk çocuk, emniyet güçleri, tarafından evleri baskın yapılarak alındı.

Fransız emniyeti, radikalleşme tutumlarının olup olmadıklarının belirlenebilmesi için 11 saat çocuklara sorgu yaptı.

SİLAHLARLA EVLERİNE BASKIN YAPILDI

Meseleye ilişkin açıklamada bulunan Türk baba, şu ifadelerle başından geçenleri anlattı:

'Sabah saat 7’den önce, 10 maskeli polis neredeyse kapıyı kıracak şekilde çaldı ve eve uzun namlulu silahlarla girdi. Duvasüslemelerinin fotoğraflarını çektiler, bütün evi arayarak ipucu bulmaya çalıştılar. Çocuğumuzu daha sonra gelip almamızı istediler.

Çocuğumuzu almaya gittiğimizde de dinsel inançlarımızla ve Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerginlikle ilgili ne düşündüğümüze dair sorular sordular. Herkes ailemizi tanıyor. Okul bizi çok iyi tanıyor; aynı okula giden birkaç çocuğumuz vardı. Radikalleşme eğilimi olsaydı herkes bilirdi.'

FRANSIZ POLİSİ SUSKUNLARI OYNUYOR

Albertville emniyeti, sorguya alınan 4 çocukla alakalı bilgi verilemeyeceğini duyurdu.

Aileler, emniyetin kendilerine çocuklarının gözaltına alınma sebepleriyle ilgili belge vermeyi kabul etmediklerini söylediler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal