3'lü İttifaktan Türkiye'ye Alçak Tehdit

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail'in savunma bakanları Kıbrıs Rum kesiminde bir araya geldi. Buradan Türkiye'yi tehdit eden bakanlar, "Türkiye herhangi bir vakitte Kıbrıs ve Yunanistan'ın egemenlik haklarını sorgulamaya kalkışması durumunda bu vereceğimiz cevap çok büyük olacak" dediler.

22.06.2018-23:48 - (Son Güncelleme: 23.06.2018-09:08)

Kıbrıs Rum kesimi, Yunanistan ve İsrail şimdi de savunma sektöründe bölgede kalkan meydana getrime girişimi başlattı. Yunan Savunma Bakanı, ''Türkiye herhangi bir vakitte Kıbrıs ve Yunanistan'ın egemenlik haklarını sorgulamaya kalkışması durumunda bu vereceğimiz cevap çok büyük olacak, bilinmesini arzu ederim'' dedi.

DOĞU AKDENİZ'DE GÜVENLİK ALANINDA İŞBİRLİĞİ KARARLARINI TEKRARLADILAR

3 devletin savunma bakanları, Kıbrıs Rum kesiminin Larnaka şehrinde savunma sanayi firmalarının olduğu sempozyuma geldi ve Doğu Akdeniz'de güvenlik alanında ortaklık kararlarını yineledi.

İSRAİL'DEN ÇOK SAYIDA ÖZEL SEKTÖR SAVUNMA SANAYİ ŞİRKETİ KATILDI

Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi ve İsrail, doğalgaz paylaşımı hususunda başbakan düzeyinde bir çok defa bir araya geldi. Savunma bakanları ise, 2'inci defa bir araya geliyor. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ve Rum Savunma Bakanı Savvas Angelides, sempozyumda ayrı ayrı açıklamalar gerçekleştirerek, bölgesel ortaklığın önemine dikkat çekti ve terörle mücadele, kara ve deniz hudutlarının muhafazası ve mülteciler husularında beraber hareket edeceklerini açıkladı. Sempozyuma özellikle İsrail'den çok fazla özel sektör savunma sanayi firması geldi.

YUNAN BAKAN: TÜRKİYE'YE KARŞI BİRİZ

Sempozyum öncesinde savunma bakanları ikili toplantılar da yaptı. Yunanistan Savunma Bakanı Rum lider Nikos Anastasiadis'le görüşme yaptı. Rum basınının aktardığına göre, Rum lider ve Yunan Savunma Bakanı, Ege'de son zamanlarda Türkiye ile yükselen gerilim ve Rumların tek taraflı paylaştığı doğu Akdeniz'deki doğalgaz sondajlarını konuştu. Yunan Savunma Bakanı, Rum kesiminin tek taraflı açıkladığı münhasır bölge hudutlarına Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin itirazlarına gönderme yaparak, "Türkiye herhangi bir vakitte Kıbrıs ve Yunanistan'ın egemenlik haklarını sorgulamaya kalkışması durumunda bu vereceğimiz cevap çok sert olacak, bilinmesini isterim" dedi. Yunanlı Bakan, Kıbrıslı Rumlarla savunma bölgelerinin bir olduğunu da söyledi.

LIEBERMAN: ORTAK SAVUNMA PROJELERİ

İsrail Savunma Bakanı Lieberman, Rum kesimi ve Yunanistan'la son senelerde ortaklıkta büyük ilerleme olduğunu açıkladı. İsrail Savunma Bakanı, Rum ve Yunan savunma bakanları ile hemen hemen her gün temas durumunda olduklarını söyleyerek, "Bugün yeni bir ortaklığın temellerini atıyoruz. Askeri sanayilerimiz de bundan sonra çok önemli projeleri beraber yürütecek" dedi. 3 Savunma Bakanı'nın, Doğu Akdeniz'de arama kurtarma, doğal afetler ve terörle mücadele gibi meselelerde beraber tatbikatlar yapması hususunda açıklama yapması bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal