30 Metrekarelik Evden 164 Köpek Çıktı

Japonya’da bir çift, hayvan sevgisini abartınca, ev adeta barınağa döndü. Çiftin, 30 metrekarelik evde 164 köpek ile yaşadığı öğrenildi. Köpeklerin kendi pisliklerini yediği ve bu nedenle parazitlendikleri anlaşıldı ve 164 köpek için harekete geçildi.

05.11.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-15:00) 30 Metrekarelik Evden 164 Köpek Çıktı

Japonya’da İzumi kentinde bir ailenin, tek katlı 30 metrekarelik bir evde 164 köpek ile yaşadığı ortaya çıktı. Köpeklerin kendi pisliklerini tükettikleri ve bunun sonucunda parazit oluştuğu tespit edilirken, bu durumun ‘hayvan istismarı’ olduğu aktarıldı.

Ulusal basında yer alan haberler doğrultusunda, 30 metrekarelik evin içinde 164 köpek ile yaşayan aileden, geçtiğimiz ay komşuları şikayetçi olmuştu.

HER YERDE KÖPEK

Denetlemek için eve giden sağlık yetkilileri, tek katlı evin içinde raf, masa araları, lavabo, sandalye altları gibi her yerde bulunan köpeklerin zayıf vücutlarını ve parazitli ortamını inceledi. Bu olayın ardından hayvansever vakıflardan biri olan Doubutsu Kikin yöneticisi Sagami Kunihisa, evin bahçesinin de dışkı dolu olduğunu açıklayarak, ‘Tüm zemin köpeklerle doluydu ve zeminde görebileceğiniz her yer dışkıyla kaplıydı’ ifadelerini kullandı.

HAYVAN İSTİSMARI

Köpeklerin kendi pisliklerini yedikleri ve bu sebeple parazitlendikleri anlaşılınca, vakıf sosyal medya üzerinden, bu olay ile ilişkili olarak ‘bariz bir hayvan istismarı’ açıklamasını yaptı.

HAYVAN BAKIM EVLERİNE TESLİM EDİLECEKLER

164 köpeği besleyen aile, vakfa evlerindeki köpekleri teslim etmeyi kabul etti. Vakıf hayvanları önce mikroplardan arındıracak ve tıbbi yardım için koruyucu hayvan bakım evlerine verecek. Yerel medyada yer alan haberlere göre ise, ailenin 30-40 yıl önce sahipsiz bir köpek aldıkları ve bu köpeğin de zamanla ürediği kaydedildi. Çift, masraflar nedeniyle köpekleri kısırlaştıramadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal