25. Dünya Madencilik Kongresi Kazakistan'da Açıldı

Kazakistan'da 25. Dünya Madencilik Kongresi açıldı. Açılışta konuşan Kazakistan Yatırımlar ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Kazakistan'ın doğal kaynaklar açısından dünyanın en zengin 6. ülkesi olduğunu vurguladı.

19.06.2018-13:51 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-13:42) 25. Dünya Madencilik Kongresi Kazakistan'da Açıldı

Kazakistan Yatırımlar ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Astana'da açılan 25. Dünya Madencilik Kongresi'nin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, ülkenin maden ve metalürji sektöründe gelişmesinin önemine vurgu yaparak, söz hususu sektörün ülke ekonomisinde petrol ve doğalgaz sanayisinin ardından ikinci sırada olduğunu söyedi.

"Ham madde ülke içinde işlenmelidir"

Kazakistan’ın dünyanın 6. doğal kaynaklar zengini ülkesi olduğunun altını çizen Kasımbek, "Ana stratejik amacımız ham maddelerin mümkün olduğu kadar ülke içinde işlenmesidir. Bu strateji, Sanayi ve İnovasyon Gelişme Devlet Projesi kapsamında uygulanıyor. Bu amaç çerçevesinde, demir ve demir harici metalürji ekonominin öncelikli sektörleri olarak tespit edildi" diye konuştu.

Madencilik ve metalürji sektörünün gelişmesinin uygun yatırım ortamının meydana getirilmesinde de yardımcı olduğunu söyleyen Kasımbek, yerel firmalarla dünyanın önder pozisyonundaki şirketleri içindeki iş birliğinin bunun göstergesi olduğunu söyledi.

Uluslararası Organizasyon Komitesi Başkanı Marek Tsala’nın haricinde, 40 ülkeden bin 200’den fazla ziyaretçinin geldiği etkinlikte, dünyadaki yenilikçi çözümler tanıtılarak madencilik sektöründeki uzmanlarla tecrübeler paylaşılacak. Kongrede ayrıca, sanayi güvenliğinin yükseltilmesi, çevre korunmasıyla alakalı önlemlerin geliştirilmesi gibi meseleler ele alınacak.

Kongre kapsamında açılan "Madencilik, Cevher ve Mineral Üretimiyle Zenginleştirme Fuarı" da 21 Haziran tarihine dek ziyaret edilebilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal