21 Yıldır Almanya'da Yaşıyor

Eski El Kaide Terör Örgütü lideri Usame Bin Ladin'in bir zamanlar korumalığını yaptığı iddia edilen Tunuslu bir adamın 1997'den bu zamana kadar, devletten aldığı ayda 1168 euroluk sosyal yardımla Almanya'da yaşadığı açıklandı.

24.04.2018-17:09 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-17:48)

Edinilen bilgi, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nden geldi. Sami A. isimli adamla ilgili bilgi talebinin sonrasında eyalet yönetimi tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Alman medyası, mahremiyet kanunu sebebiyle adamın tam ismini yayınlamadı.

Sami A. cihatçılarla bağlantısı olduğu iddialarını reddettiği bildirildi. Tunus'a sınırdışı edilmesi talebi de, orada işkence görebileceği gerekçesiyle Almanya hükümeti tarafından reddedilmişti.

11 Eylül saldırılarının planlayıcılarından biri olduğu söylenen Bin Ladin, 2011'de ABD'li özel harekat ekipleri tarafından Pakistan'da öldürülmüştü ve cansız bedeni Hint Okyanusu’na atıldığı iddia edilmişti

11 Eylül saldırılarını düzenleyenlerden en az üç kişi Hamburg'da yaşıyordu.

2005'ta Almanya'da görülmüş olan bir davadaki tanık, Sami A.'nın 2000 yılında Afganistan'da birkaç ay boyunca Usame Bin Ladin'in korumalığını yaptığı iddiasında bulunmuştu. Sami A. Kendisine yöneltilen iddiayı reddediyor, ancak Düsseldorf'ta görülen davada yargıçlar tanık ifadesine inanmıştı.

Bin Ladinin koruması olduğu düşünülen kişi 1997den bu yana Almanya’da sosyal yardım alarak yaşıyor

Sami A. 2006'da El Kaide'yle ilişkili olduğu iddiaları sebebiyle soruşturma geçirmiş, fakat suçlama yöneltilmemişti.

Sami A. Alman kökenli eşiyle birlikte ülkenin batısındaki Bochum kentinde yaşamına devam ediyor.

1999'da Almanya'da geçici oturma izni aldıktan hemen sonrasında bazı teknoloji kurslarına katıldı ve 2005'te Bochum kentine yerleşti.

Devlet makamlarının güvenlik riski olarak görmesi sebebiyle iltica başvurusu 2007 yılında reddedilen Sami A.'nın her gün karakola gidip imza attığı belirtildi.

Alman hükümetinin söylediklerine göre Kuzey Afrika ülkelerine gönderilen cihatçı şüpheliler işkence riskiyle karşı karşıya kalıyor. Bu sebeple, Tunus ve Arap komşuları mültecilerin geri gönderilebileceği güvenli ülkeler listesinde yer almıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal