1.2 Milyon Euroya Satılan Güvercinin Yavruları Yeni Rekoru Kıracak

1.2 milyon Euro'ya satılan dünyanın en pahalı güvercini Armando'nun rekorunu yavruları geçecek. Armando'nun veliahtları uçuş şampiyonu olarak yetiştiriliyor.

09.09.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-09:07) 1.2 Milyon Euroya Satılan Güvercinin Yavruları Yeni Rekoru Kıracak

Belçika'da 6 ay önce bir açık artırmada satışa sunulan güvercin Armando, 1.2 milyon Euro'ya (8 milyon TL) bir Çinli tarafından alınmıştı. Erkek Flaman türü Armando, dünyanın en pahalı güvercini olmuştu.

ŞAMPİYONLUKLARI VAR

5 yaşındaki Armando, uzun mesafe yarışlarındaki şampiyonluğu sebebiyle özel bir güvercindi. Armando'yu Belçikalı Joel Verschoot (64) yetiştirmişti. Verschoot, milyonlarını alıp emekliliğin keyfini çıkarmak yerine Armando'nun rakiplerini yetiştirmeye başladığını duyurdu.

GÜVERCİN TERBİYECİSİ OLARAK ANILIYOR

Armando'nun dişi ve erkek yavrusunu uzun mesafe yarışları için günde 10 saat eğitiyor. Yavrularının Armando'nun rekorunu kıracağını ifade eden ve 300 posta güvercini yetiştiren Verschoot, Armando sayesinde Avrupa'daki en iyi güvercin terbiyecisi olarak anılmaya başlandı.

SAATTE 80 KM HIZ

Verschoot, güvercinleri saatte 80 km hızla uçurmanın püf noktasını şöyle söyledi: "Dişi ve erkek güvercinleri iki hafta boyunca ayrı yerlere koyuyorum. Sonra aşk hasretiyle hızlanıyorlar."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal