10 Yaş Üstü Çocuklar İçin Coronavirüs Uyarısı

Güney Kore'de 65 bin katılımcının içinde yer aldığı bir coronavirüs araştırması yapıldı. Elde edilen sonuçlar normalleşme sürecinde gençlerde salgının bulaşma riskine yönelik yeni verileri ortaya koydu.

21.07.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-13:44) 10 Yaş Üstü Çocuklar İçin Coronavirüs Uyarısı
Güney Kore'de yapılan çalışmada, 10 yaşından büyük çocukların coronavirüs bulaştuırma riskinin etkisinin ve hızının yetişkinlere oranla aynı olmadığı belirtildi.

Dünya genelinde okulların yeniden açılması gündemi yer alırken, söz konusu araştırma bu kararın öncesinde birtakım soru işaretlerini doğurdu.

10 yaşından küçük çocukların coronavirüs bulaştırma riski yetişkinlere göre daha düşük ancak bu riskin olmadığı anlamına gelmiyor.

Bunun yanı sıra söz konusu araştırmaya göre, yaş aralığı 10-19 arasındaki gençlerde ise virüsün bulaştırma riski yetişkin insanlardan farklı değil.

Harvard Global Health Institute'ta çalışan Dr. Ashish Jha, Avrupa ve Asya'da daha önce birçok çalışmanın küçük çocukların Covid-19'u daha bulaştırdığına dair sonuçlara ulaştığını ifade etti.

Dr. Jha, yeni çalışmanın oldukça dikkatlica yapıldığını ve örnekleminin çok geniş olduğunu bu nedenle alanda gördüğü en iyi çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal