10 Ermeni Askeri Öldürüldü

Ermenistan-Azerbaycan cephe kolunda Ermenilerin Azerbaycan'ın sivil yerleşim alanlarına saldırması sonucunda siviller yaşamlarını yitirdi ve yaralandı. Azerbaycan da saldırıya misliyle yanıt verdi. Azerbaycan Seferberlik Birimi'nin açıklamasında, 10 Ermeni askerinin öldürüldüğü bildirildi.

27.09.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-16:21) 10 Ermeni Askeri Öldürüldü

Azerbaycan Savunma Bakanlığından gelen açıklamada, Ermenistan ordusu saat 06.00 sularında cephe kolu boyunca büyük kapsamlı provokasyon yaparak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim alanlarına geniş çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş etti.

Açılan ateş neticesinde Azerbaycanlı sivillerden yaşamını yitirenler var. Bu taarruz ardından Azerbaycan da karşı hücum başlattı ve 12 uçaksavar füze düzenin yok etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de hadisenin ardından yaptığı açıklamada 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak' ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ile Orta Garvand, Fuzuli'nin Şükürbeyli ve Alhanlı, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun sürekli bombardımanın ardından sivillerden ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. Bu alanlarda sivil altyapının da ciddi miktarda zarar aldığı kaydedildi.

MİSİLLEME GELDİ

Sivil ile askeri kayıpların kesinleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunun önüne geçmek ve cephenin etrafındaki bölgelerde ikamet eden halkın güvenliğini temin etmek için misilleme önlemleri alındığı bildirildi.

10 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Seferberlik Birimi'nden gelen açıklamada, 'Bugün seferberliğe gerek yok. Ordumuz toprak bütünlüğünü koruyor.' denilirken, 10 Ermenistan askerinin de öldürüldüğü kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal