Uçuğa ne iyi gelir, ne sürülür, ruj sürmek faydalı mıdır? Uçuğu anında kurutacak doğal yöntemler

Bağışıklığı sisteminin güçsüz olduğu durumlarda meydana gelen sağlık problemlerinden biri olan uçuk, stresin de tetiklemesi ile daha da belirginleşir. Uçuğun tedavi yöntemleri arasında bitkisel yöntemler ve doğal yollar bulunmaktadır. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle uçuk sorunundan kurtulabilirsiniz.

08.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:22)

Herpes simpleks virüsü vücuda ilk bulaştığında mukoza zarına girerek yayılmaya başlar. İlk olarak ağız çevresinde kızarıklar ve ateş meydana gelir ardından da hafif şişliklerle kabarcıklar oluşmaya başlar. Son olarak da kabarcıklar daha da belirginleşerek uçuğu görünür kılar. 

Uçuk oluşturduğu rahatsızlık hissi nedeni ile bir an önce tedavi edilmesi gereken bir sağlık problemidir. Peki, uçuk nasıl tedavi edilir? Doğal yollar ile uçuk tedavisini sizin için derledik… 

Uçuk neden olur?

Dudakta uçuk çıkmasının pek çok sebebi olabilir. Bunlar sırasıyla;

- Yoğun stres

- Aşırı heyecan

- Travma yaşamak

- Soğuk algınlığı

- Grip olmak

- Ateşli hastalıklar

- AIDS

- Kanser

- Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalma

Uçuğu geçiren doğal yöntemler

Uçuk tedavisinde en önemli konu hastalığın şiddetidir. Uçuğun şiddetine göre krem veya vitamin içeren ilaçlar kullanılabilir. İlaç tedavisinde dikkat edilmesi gereken nokta belirtiler başladığı zaman ilaç kullanımına da başlanmalıdır. Uçuk tedavisinde hap kullanmak krem kullanmaya göre daha iyi etki eder.

Uçuğa iyi gelen şeyler nelerdir?

Vanilya yağı: Aktardan alabileceğiniz vanilya yağını kaşıntı yaşadığınız bölgeye uygulayabilirsiniz.

Sarımsak: Bir diş sarımsağı iyice ezdikten sonra kızarıklık oluşan alana uygulayabilirsiniz.

Bal ve arı sütü: Bir çay bardağı arı sütünü bir kaşık bal ile karıştırın daha sonra ağrı olan bölgeye uygulayın.

E vitamini içeren kremler: İçeriğinde E vitamini bulunan dudak kremleri kullanılabilir. E vitamini cildin yenilenmesini ve uçuktan dolayı meydana gelen şikayetlerin azalmasını sağlar.

Uçuğa iyi gelen diğer bitkisel yöntemler arasında; yoğurt, elma sirkesi, lahana turşusu, patates, avokado, ayçiçeği çekirdeği, zeytinyağı, greyfurt, kivi, çinko oksit içeren kremler ve aloe vera jeli bulunuyor.

Uçuğa ruj sürmek faydalı mıdır?

Ruj sürmek uçuğa iyi gelir mi?

Halk arasında yaygın olan söylenti "Ruj uçuğa iyi gelir mi?" Sorunu tekrar gündeme getirdi. Soruyu cevaplayan uzmanlar ruj ile uçuğun tedavi edilemeyeceğini duyurdular. Ruj sürmek yerine ruj şeklinde olan ve E vitamini içeren kremler tercih edilebilir.

Uçuğu en hızlı ne kurutur?

Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera sürmek uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına fayda sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal