DSÖ Uyardı! Avrupa’da Kovid-19 Aşılaması Yetersiz

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu.

10.06.2021-21:17 - (Son Güncelleme: 10.06.2021-21:17) DSÖ Uyardı! Avrupa’da Kovid-19 Aşılaması Yetersiz

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, endişe verici açıklamalarda bulundu. Kluge, Avrupa’da Kovid-19 aşılamasının yetersiz olduğunu söyledi. 

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa’da aşılamanın yetersiz olduğunu söyleyen Kluge, Hindistan’dan yayılan Delta mutasyonunun ise çok ciddi bir şekilde arttığını belirtti.

AVRUPA’DAKİ AŞILAMA YETERSİZ 

Kluge, basın açıklamasında Avrupa’da yapılan aşılama hakkında ‘bölgeyi yeni bir yükselmeden korumak için yetersiz’ olduğunu söyledi. Kluge, DSÖ verilerine göre Avrupa’da yapılan aşılama miktarını da açıkladı. Avrupa’da sadece 1 doz aşı olanların miktarı yüzde 30 iken nüfusun toplam yüzde 17’sı tamamen aşılandı. Verilerin dünya ülkeleri için iyi olduğunu fakat toplum bağışıklığı için yetersiz olduğunu belirtti. 

‘TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI İÇİN EN AZ YÜZDE 80 AŞILANMALI’

Salgının bitmediğini hatırlatan Kluge, ‘Toplum bağışıklığı için yetişkin nüfusun en az yüzde 80'inin aşılamak için yolumuz uzun’ dedi. 

‘TEHLİKEDEN KURTULMAKTAN ÇOK UZAĞIZ’

Kovid-19’dan kurtulmak için önümüzde uzun bir yol olduğunu söyleyen Kluge, ‘Tehlikeden kurtulmaktan çok uzağız’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal