Donald Trump Veda Mesajı Yayınladı

ABD'de yarın gerçekleştirilecek Joe Biden'ın yemin töreni öncesinde Donald Trump veda mesajı yayınladı.

20.01.2021-01:32 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-01:30) Donald Trump Veda Mesajı Yayınladı

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020 tarihinde yapılan ABD başkanlık seçimlerini Demokrat Parti Adayı Joe Biden'a karşı kaybetmişti. Yarın akşam saatlerinde ABD'de gerçekleştirilecek yemin töreni önce Donald Trump veda mesajı yayınladı.

Donald Trump yayınladığı mesajda, 'Bu hafta, yeni bir yönetim yemin ederek görevine başlayacak ve biz Amerika'nın güvenli ve refahının korunmasında başarılı olunması için dua ediyoruz. Kongremize yapılan saldırıdan dolayı tüm Amerikalılar dehşete kapıldı.

Siyasi şiddet, Amerikan halkı olarak değer verdiğimiz her şeye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu, asla hoş görülemez. Şimdi, daha önce hiç olmadığı kadar, siyasi hıncımızın üzerinde ortak değerlerimiz etrafında toplanmalı ve ortak kaderimizi oluşturmalıyız.

Daha önceki hayatımı ardımda bırakıp, çok zor bir arenaya adım attım. Ancak bu arena, düzgün yönetilirse çok fazla potansiyele sahip. Şu zamana kadar hiç en kolay yolun peşinde olmadım, aslına bakarsanız bu en zor olanıydı. En az eleştirileceğimiz yolları da seçmedim. Çok çetin savaşlar verdim, çok zor seçimler yaptım, çünkü siz beni bunun için seçmiştiniz. Kim olduğumuzu ve buraya nasıl geldiğimizi unutursak, işte ancak o zaman siyasi sansüre ve insanları kara listeye almaya izin verebiliriz. Bu akla dahi getirilemez. Özgür ve açık bir tartışma ortamını ortadan kaldırmak, temel değerlerimize ve geleneklerimize aykırıdır.

Şimdi, NATO ülkeleri, birkaç yıl öncesine göre yüz milyarlarca dolar daha fazla ödeme yapıyor. Ortada bir adaletsizlik vardı. Tüm dünyanın masrafını biz çekiyorduk.

Cesur diplomasimiz ve ilkeli realizmimiz sonucunda, Orta Doğu'da birçok tarihi barış anlaşmalarını başardık. Bu, yeni Orta Doğu'nun şafağıdır.

Özellikle, on yıllardır yeni bir savaş başlatmayan ilk ABD başkanı olmaktan da gururluyum. Şunu bilmenizi isterim ki, bizim başlattığımız hareket henüz daha başlangıç.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal