Donald Trump Heyetine Soruşturma

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2017'deki göreve başlama törenini düzenleyen heyetin, tören için toplanan 100 milyon dolardan fazla bağışı kötüye kullandıkları yönünde soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

14.12.2018-10:06 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-10:03) Donald Trump Heyetine Soruşturma

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2017'deki göreve başlama törenini düzenleyen heyetin, tören için toplanan 100 milyon dolardan fazla bağışı kötüye kullandıkları yönünde soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Amerikan Wall Street Journal gazetesine açıklama yapan yetkililer, New York'taki federal savcıların, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2017'deki görev töreni için kurulmuş olan heyetin, tören için ayrılan 107 milyon dolarlık bağışı kötüye kullandığı yönünde soruşturma yapıldığını bildirdi.

Soruşturmaya daha yeni başlandığını söyleyen yetkililer, bazı bağışçıların Trump yönetimine erişim, siyasi imtiyaz ya da yönetime karışma karşılığında para temin ettiği iddialarının da soruşturma kapsamında incelendiğini vurguladı. Siyasi menfaat karşılığında para sağlamanın federal yolsuzluk yasalarına karşı çıkmak olduğunun altını çizen haber kaynağı, kar amacı gütmeyen kuruluş olarak bilinen bir kuruluşun fonlarını yönlendirmenin de federal yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Kaynaklar, soruşturmanın bir bölümünün, Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'e karşı sürdürülen federal soruşturma çerçevesinde elde edilen kanıtlara dayandığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal