Dolar Bir Anda Tepetaklak Oldu! Dünyanın Beklediği Karar Açıklandı

ABD Merkez Bankası Başkanı, bankanın para politikasını ayarlarken artan riskler nedeniyle daha temkinli hareket etmesinin uygun olacağını söyledi. Başkan'ın açıklaması sonrası dolar düştü.

29.03.2016-22:35 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Dolar Bir Anda Tepetaklak Oldu! Dünyanın Beklediği Karar Açıklandı
ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, New York Ekonomi Klübü'nde yaptığı konuşmada Amerikan ekonomisini ve para politikasını değerlendirdi. Yellen, FED'in para politikasını ayarlarken artan riskler nedeniyle daha temkinli hareket etmesinin uygun olacağını söyledi.

FAİZ ARTIRIM SÜRECİNE YÖNELİK MESAJLAR VERDİ

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, faiz artırım sürecine yönelik mesajlar verdi.

"FAİZ ARTIRIMINDA TEMKİNLİ OLUNACAK"

FED Başkanı şunları söyledi: "Ekonomiyi desteklemek için 'kaydadeğer hareket alanı'mız var. Faiz artırımında temkinli olunacak."

FED, SONRAKİ TOPLANTISINI 27 NİSAN'DA YAPACAK

Yellen, "Komitenin politikayı ayarlama konusunda temkinli bir şekilde ilerlemesinin uygun olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Bu temkinli yaklaşım özellikle garanti edilmiştir, zira, federal fon faizinin çok düşük tutulması ile birlikte, FOMC'un ekonomik olumsuzluklara tepki vermek için geleneksel para politikasını kullanma yeteneği asimetriktir" şeklinde konuştu.

Aralık ayında faiz artıran ancak bu yıl iki toplantıda faize dokunmayan FED, sonraki toplantısını 27 Nisan'da yapacak.

AÇIKLAMADAN SONRA 2,83'E KADAR GERİLEDİ

ABD Merkez Bankası Başkanı'nın açıklamasından önce 2,86-2,87 TL bandında seyreden dolar açıklama sonrası 2,83'e kadar geriledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal