Doktora Beddualı Rüşvet Verdi

Adana merkezli 11 ilde nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet soruşturması niteliğinde gözaltına 46 şüpheli alındı. Aralarında doktor ve eczacıların da olduğu 18 kişi tutuklandı. Doktorlara rüşvet veren kişinin attığı havaleye not bırakıp ‘zehir zıkkım olsun’ve ‘zıkkımın kökünü ye’ yazdığı belirtildi.

26.02.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-09:59) Doktora Beddualı Rüşvet Verdi

Adana merkezli 11 ilde nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan 46 şüpheliden içlerinde doktor ve eczacıların da olduğu 18 kişi tutuklanırken, doktorlara rüşvet veren bir kişinin gönderdiği havalenin açıklama kısmına ‘zehir zıkkım olsun’ ve ‘zıkkımın kökünü ye’ diye not yazdığı öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 19 Şubat’ta Adana merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Van'da aralarında 4 doktor, 9 eczacı, 2 biyolog, 13 eczane ile ilaç firması işçilerinin de yer aldığı 46 kişiye dair operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 46 şüpheli de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerim, Suriye uyruklu kişiler adına muayeneleri yapılmadan reçeteler düzenlendiği, hastanelerde hastaların kullanması gereken kanser ve organ nakli ilaçlarının kullanılmış gibi gösterilip Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak'a yollandığı, yeşil reçeteye tabi uyuşturucu içerikli ilaçların reçetesiz satılarak uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülmüştü.

SURİYE UYRUKLU KİŞİLERE AİT MATERYALLER ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Şüphelilerin adreslerinde, ruhsatsız tabanca, 3 av tüfeği, kuru sıkı tabanca, 223 mermi, 36 bin 240 dolar, 230 avro, 17 bin 950 lira, çok sayıda ilaç, Suriye uyruklu kişilere ait kimlik fotokopileri ile dijital materyaller ele geçirilmişti. Ayrıca, şüphelilerin 12 milyon 523 bin 111 lira haksız kazanç sağladıkları söylenmişti.. Savcılıkça sorgulanan şüphelilerden 1’i daha serbest bırakıldı, nöbetçi mahkemeye çıkarılan biyologlar İ.E, V.T, doktorlar Z.K, M.D, İ.K, eczacılar M.N.Ö, Ş.E ve Y.Ç. ile C.E, M.K, N.O, M.Ö, E.Z, İ.S, Y.Ü, A.A, K.E. ve İran uyruklu N.K. tutuklandı. 18 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

KAFALARINA GÖRE İLAÇ YAZDILAR

Soruşturma kapsamında doktor ve eczacılar arasındaki rüşvet çarkı da belli açığa çıktı. Olayın içinde bulunan iki doktorun 3 ayda 1 milyon liralık ilaç yazdığı öğrenildi. Ayrıca doktorların tek bir reçetede bir arada olmaması gereken ilaçları yazdığı da öğrenildi. Doktorların Suriyelileri hiç görmeden ilaç yazdığı midesi ağrıyan bir kişiye aynı zamanda böbrek yetmezliği ilacı da yazıldığı öğrenildi.

Eczacının doktora rüşveti de banka hesabına havale ederek gönderdiği bununla beraber havalenin açıklama kısmına ‘zehir zıkkım olsun ’ve ‘zıkkımın kökünü ye’ gibi ifadeler yazdığı öğrenildi. Ayrıca şüpheli eczacılardan bir kişi, doktorlardan birine özel araç ayırdığı ve sekreterinin maaşını ödediği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal