Doğumu Kolaylaştıran Yöntemler

Her kadının yaşadığı doğum anı çok özeldir ve doğum anında gerçekleşen ağrı da birbirinden farklıdır. Kadınlarda bu doğum anındaki ağrılardan korkar. Bu nedenle doğumu kolaylaştıracak bazı değişiklikler yapabilirsiniz. İşte detaylar...

23.06.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:55) Doğumu Kolaylaştıran Yöntemler

Doğum yapmanın herkes zor olduğunun farkındadır. Ama doğum anını kolay hale getirmenin farklı yolları vardır. Bu yollar doğum sancısını tamamen ortadan kaldırmıyor fakat doğum sancısının daha az ve daha iyi yönetebilmenize yardımcı olur.

HAMİLELERİN YAPABİLECEĞİ EGZERSİZLER

Hamileliğin son 3 ayı oldukça zor geçer. Bebeğiniz geliştikçe sırtlarınızda bacaklarınızda istenmeyecek ağrılar yaşarsınız. Ama yapacağınız rahatlama egzersizleri, nefes teknikleri, yürüme, destek alma, masaj sayesinde hem ağrılarınızı azaltabilir hem de doğum anınızda oluşacak ağrıların doğru bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, "Gebelikte özellikle gebenin yapmasına engel bir tıbbi durum yoksa “Gebelik Pilatesi” ve “Gebelik Yogası” şiddetle tavsiye edilir. Bu iki aktivite de nefes kontrolüne önemli katkı sağlar. Doğum sırasında doğum eylemi gebenin ancak uzun süreli ıkınabilmesi, yani nefesini iyi kullanabilmesi ile çok başarılı bir şekilde gerçekleşirken, hiç hazırlamayan gebelerde doğum işlemi maalesef daha zor olabilmektedir. Özellikle rahatlama egzersizleri ve nefes tekniklerini uygulamak doğumun önemli ölçüde kolaylaşmasını sağlar. Hamileliğin ilerlemesi ve sona yaklaşması ile beraber rahatsızlıklar şiddetlenir. Özellikle yerin daralması ile birlikte bası şikayetleri artar. Anne adayının boyu kısa veya bebek kilolu veya çoğul gebelikse rahatsızlıklar daha da artar." dedi.

SİZE NE İYİ GELİYORSA ONU YAPIN

Yapılan egzersizlerin herkese yararlı geleceği gibi bir düşünce olmasın. Bedenin bir bölümüne iyi gelen bir hareket başka bir bölümüne iyi gelmeyebilir. Bu yüzden yapılan hareketleri deneyerek kendiniz ne iyi geliyorsa bunu bulmalı yapmalısınız.

Yapılan egzersizlerin önemine değinen Usta, "Her ağrı yönetimi seçeneğini kendine has artıları ve eksileri bulunmaktadır. Rahatlama ve nefes alma teknikleri kişiyi daha kontrol sahibi yapar ancak ağrı yönetimi konusunda yetersiz kalır. İlaçlar ise yaşanan krampları ve ağrıları önemli ölçüde azaltır. Bazı ilaçların kullanımı sonrasında idrara çıkma daha zor hale gelebilir ve bunun için sonda takılabilir. Hamilelik ve doğumun tamamı öngörülemez olan bir süreçtir. Doğum sancısı beklenenden daha yoğun olabilir. Doğum bir dayanıklılık testi değildir ve bu nedenle anne adaylarının bu süreci yönetme konusunda hem çevresinden hem de uzmanlardan yardım alması son derece doğaldır. Bu yardım ve farkındalık ise bu sürecin çok daha kolay gerçekleşmesini sağlar." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal