''Doğu Akdeniz'de Gaz Emareleri Var''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında Doğu Akdeniz ile bilgili açıklamalarda bulundu.

24.05.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-16:49) ''Doğu Akdeniz'de Gaz Emareleri Var''

''ÜMİTLİ OLDUĞUMUZ BİR SAHA''

Dönmez, Sakarya Gaz Sahası'nın oldukça büyük olduğuna işaret ederek, "Ümitli olduğumuz bir saha. Yeni gelen sismik veriler de ümidimizi teyit ediyor. Yeni haberle ilgili haziranı bekleyelim. Emin olmadan açıklama yapmıyoruz. Bunlar büyük ve önemli işler" diye konuştu.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşfin 2023'te üretime geçileceğini söyleyen Dönmez:

''Burada 30 ila 40 arasında kuyu açmayı planlamıştık. İlk üretim için bu kadar kuyunun açılmasını beklemeye gerek yok. İlk 5-6 kuyudan sonra üretime alabiliriz. 2027-2028'lerde maksimum üretim seviyesine ulaşmış olacağız." 

"AKDENİZ'DE AÇILAN BAZI KUYULARDA GAZ EMARELERİ VAR''

Akdeniz'de açılan bazı kuyularda gaz emareleri olduğunu aktaran Dönmez, ''Fakat emin olmadığımız için, ekonomik bir rezerv bulmadığımız için açıklamadık. Her bir sondajdan elde edilen veriler daha önce elde edilen sismik verilerle kontrol ediliyor. Orada birkaç sondajımız daha olabilir. Onu biraz zaman gösterecek. Doğu Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin geçmişte birtakım keşifleri ve üretimleri söz konusu. Bir potansiyel olduğunu değerlendiriyoruz'' dedi.

''ALTIN KAYNAĞIMIZ 1200 TON CİVARINDA''

Bakan Dönmez, Türkiye'nin altın rezervi hakkında da söylemlerde bulundu.

Geçen yıl altın üretiminde rekor kırıldığını hatırlatarak, ''Bugün itibariyle altın kaynağımız 1200 ton civarında'' dedi.

Bakan Dönmez, sondaj filosunun büyümesini istediklerini ve 4. sondaj gemisinin satın alma ya da kiralama yoluyla alınabileceğini de sözlerine ekledi.

Dönmez, Vadeli Elektrik Piyasası'nın da 1 Haziran'da devreye gireceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal