Doğal Yöntemlerle Güneş Lekeleri Nasıl Giderilir?

Güneş lekeleri, cildin uzun süre güneş ışınlara maruz kalması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu istenmeyen lekelerden, yazın cildinize yerleşen güneş lekelerinden kurtulmak için evde doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Güneş lekeleri nasıl giderilir?

09.03.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-10:09) Doğal Yöntemlerle Güneş Lekeleri Nasıl Giderilir?

LİMON İLE GÜNEŞ LEKELERİNE ELVEDA

Taze bir limonun suyunu sıkın. Pamuk yardımıyla lekeli bölgeye uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu yöntemi her gün uyguladığınız takdirde lekelerinizin açıldığını göreceksiniz.

Bir diğer alternatif; bir yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Lekeli bölgeye peeling yapın. İki dakika kadar peeling yaptıktan sonra karışımı 10 dakika lekeli bölgede bekletin. Daha sonra soğuk suyla durulayın. Bu karışımı 2-3 günde bir uygulayabilirsiniz.

ALOE VERA İLE GÜNEŞ LEKELERİNE SON

Aloe vera iyileştirici özelliği sayesinde, koyu bölgelerin rengini açar ve güneş hasarlarını onarır. Aynı zamanda, cildi yeniler. Aloe vera jelini lekeli bölgeye uygulayın ve yarım saat bekleyin. Ardından durulayın. Bu yöntemi her gün uygulayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ MUCİZESİ

Elma sirkesi pek çok cilt problemine iyi gelir. Kararmış, hasar görmüş hücreleri soyar ve cildi onarır. 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı su ve 1 çay kaşığı balı karıştırın. Lekeli bölgeye sürün. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi durulayın. Bu yöntemi günde 1 defa uygulayabilirsiniz.

YEŞİL ÇAY İLE TÜM CİLT SORUNLARINIZI ÇÖZÜN

Yeşil çay, yalnızca metabolizmayı hızlandırmakla kalmıyor, içerdiği antioksidanlar sayesinde cilt problemlerine iyi geliyor ve cildi güzelleştiriyor. Yeşil çay poşetini 10 dakika kadar sıcak suda bekletin. Poşeti sudan aldıktan sonra soğutup lekeli bölgeye uygulayın. Bu yöntemi günde iki defa uygulayabilirsiniz.

KİL MASKESİ

Kil, cilt rengini açar ve güneş lekelerini giderir. Kan dolaşımını hızlandırır, gözenekleri arındırır, ciltteki ölü hücreleri yok eder. 2 yemek kaşığı kil ve biraz gül suyunu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından bir miktar aloe vera jeli ilave edin ve tekrar karıştırın. Bu karışımı lekelerin üzerine sürüp 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra soğuk suyla durulayın. Bu uygulamayı haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz.

NOHUT UNU İLE CİLT TONUNUZU EŞİTLEYİN

2 yemek kaşığı nohut unu, biraz zerdeçal, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı sütü macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı cildinize sürüp 15 dakika bekleyin. Daha sonra soğuk suyla durulayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez uyguladığınız takdirde, cilt tonunun eşitlendiğini ve lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

SALATALIK MUCİZESİ

Salatalık, cilde rahatlık ve tazelik verir. Aynı zamanda, içerdiği C vitamini sayesinde güneş lekelerinin hafiflemesine yardımcı olur. Yarım salatalığı güzelce ezin ve lekeli bölgeye uygulayın. 5-10 dakika bekleyin. Sonrasında soğuk suyla cildinizi durulayın. Bu yöntemi her gün uygulayabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Hindistan cevizi suyu cildin onarılmasına ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Beyazlatıcı özelliği sayesinde de güneş lekelerinin açılmasını sağlar. Hindistan cevizi suyunu lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından soğuk suyla durulayın. Bu uygulamayı günde 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal