24.01.2021-15:20 (Son Güncelleme:15.11.2021-16:47)


1

Genelde kuzey yarım kürede ılıman yerlerinde yetişen diken üzümünün yararları say say bitmiyor. Karaciğer ile safra kesesini tamamıyla temizlediğini gözler önüne seren diken üzümünün sağlık bakımından bedenimize pek çok yararı var. Diken üzümü, öteki üzümlere kıyasla açık yeşil renkli oval biçimli, derimsi yapılı, yapraklarının kenarları kızılımsı renkli ile batıcı dişli olur. Bakalım diken üzümünün faydaları neler?



2

DİYABETİN ÖNÜNE GEÇER VE TEDAVİ EDER

DİYABETİN ÖNÜNE GEÇER VE TEDAVİ EDER

Diken üzümü için yapılan araştırmalar kapsamında, günde 2-3 defa diken üzümü tüketmenin kan şekeri ile lipit metabolizmasını yaygın bir halde denetleneceği gösterilmiştir. Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp'ta yayınlanan bir faaliyette araştırmacılar diken üzümünün insülin duyarlılığını da yükselttiğini ortaya çıkarmışlar.



3

ENFEKSİYON İLE SAVAŞIR

ENFEKSİYON İLE SAVAŞIR

Diken üzümü anti-fungal, antibakteriyel ve anti-protozoal özellikleri vardır. Bakterilerin insan hücrelerine bağlanması ile enfeksiyona yol açmasının önüne geçer.



4

Bu bitki, tıkanıklık, boğaz ağrısı, sinüzit ile bronşit benzeri genel hastalıkların hafifletilmesine destek olabilir.



5

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Faaliyetler sonucunda diken üzümünün hipertansiyon, kardiyomiyopati, kalp ritmi ve iskemik kalp rahatsızlığının tedavi edilmesinde etkin bir doğal ilaç olarak yararlanabileceğini gözler önüne sermiştir.



6

METABOLİK SENDROMLA MÜCADELE EDER

METABOLİK SENDROMLA MÜCADELE EDER

2014'teki yapılan bir çalışma sonucunda araştırmacılar, diken üzümü takviyesinin, bedendeki oksidatif stresi bastırabildiğini ve metabolik sendrom ile mücadelede kritik bir rol oynadığını ortaya çıkardı.



7

KARACİĞER VE SAFRA KESESİNİ ARINDIRIR

KARACİĞER VE SAFRA KESESİNİ ARINDIRIR

Karaciğer kanı temizlemek, temel besinleri depolamak, hormonları ayırmak ve safra üretimi yapmaktan sorumludur. Diken üzümü, sindirim süreci ile safra salgılanmasına destek olur.



8

Aynı zamanda karaciğer ile safra kesesi sağlığı adına doğal bir safra kesesi yıkama maddesi olarak tanınır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR