Adet geciktirici doğal yöntemler nelerdir? İşte doğal yollarla adet geciktiren 4 çözüm

Bitkisel yöntemler ile doğal bir şekilde adet döneminizi erteleyebilirsiniz. 4 farklı şekilde yerleştirebileceğiniz bu erteleme ile planlarınızı rafa kaldırmak zorunda kalmayacaksınız. İşte regl günün erteleyen o doğal çözümler…

08.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-16:53)

Her ay düzenli bir şekilde görülen regl kanamaları, bazı durumlarda planlarınızı ertelemenize sebep olabilir. İlaç kullanmadan bitkisel tedavi yöntemleri ile regl dönemini erteleyerek planlarınızda değişiklik yapmak zorunda kalmayacaksınız. 

Doğal yollarla adet nasıl geciktirilir?

Zencefil ve Civanperçemi: Bir tutam zencefil ve bir tutam civanperçemini bir fincan sıcak suyla demleyin. Regl gününe son 1 hafta kala bu bitki çayını için. Düzenli olarak bu çayı tükettiğinizde regl gününüzü erteleyebilirsiniz.

Biberiye: Adet dönemine yakın bir tarihte günde 2 defa biberiye çayı içerseniz yaklaşık olarak 5 gün gibi bir gecikmeyle regl gününüzü erteleyebilirsiniz.

Elma sirkesi: 1 hafta boyunca günde 1 bardak elma sirkesi ile hazırladığınız içme suyunu içerek regl gününüzü 5 veya 6 gün kadar erteleyebilirsiniz.

Tarçın adeti geciktirir mi?

Tarçın: Birçok kadın tarafından denenen ve başarılı sonuçlar alan adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini de durdurucu bir etkiye sahiptir. Hormonların dengesini alt üst eden ilaçları kullanmak yerine regl erteleyici olarak tarçın kullanmak sağlıklı bir seçim olabilir. Tarçın tüketerek regl gününü ortalama 5 gün kadar geciktirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal