Diz Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Diz ağrısı, birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından biridir. Bazı diz ağrıları ise kötü sonuçlara gebe değildir ve birkaç kolay doğal çözüm ile tedavi edilebilir. İşte diz ağrıları için doğal ve bitkisel çözümler…

09.06.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-15:47)

Diz ağrısı, birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından biridir. İhmal edilen diz ağrıları ise kişide kalıcı şekilde rahatsızlığa sebebiyet verebilmektedir. Bunun için pek çok hastalığın habercisi olan diz ağrısını ciddiye almanız gerekmektedir. Çünkü eğer diz ağrısı ile beraber şişme ve kitlenme varsa kemiklerde tümör bulunma ihtimali yüksektir. 

Çoğu kişi diz ağrısı için ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurması gerektiğini düşünmektedir fakat ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında diz ağrısı fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına başvurmak çok daha doğrudur.

Bazı diz ağrıları ise kötü sonuçlara gebe değildir ve birkaç kolay doğal çözüm ile tedavi edilebilir. İşte diz ağrıları için doğal ve bitkisel çözümler… 

DİZ AĞRISINA YOL AÇAN FAKTÖRLER

- Diz ağrısı kemik ve kas rahatsızlıklarından dolayı ortaya çıkabilir.

- Yaşa ve boya göre fazla kilodaysanız bu olay diz ağrısını meydana getirebilir.

- Ergenlik döneminde boy uzadığı için bu olay diz ağrısına sebep verebilir.

- Menisküsler zarar gördüğünde diz ağrısı hissedilir.

- Kemik erimesi, kireçlenme diz ağrısına neden olabilir.

- Kemikte oluşan enfeksiyonlar diz ağrısını şiddetlendirmektedir.

DİZ AĞRILARI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Elma sirkesi ve zeytinyağı: Sirke ve zeytinyağı karışımı ile diz ağrısını doğal yollar ile giderebilirsiniz. Elde edilen bu karışımı diz çevresine masaj yaparak dağıtın ardından da cildinizin bu karşımı emmesini bekleyin. Bunun haricinde sirkeyi bir fincan su ile içerek de vücudunuzda oluşan ağrıyı yok edebilirsiniz.


Zencefil yağı: Diz ağrısının doğal çözümlerinden biri de zencefil yağıdır. Zencefil yağında bulunan antioksidan maddeler diz ağrısına sebep olan iltihapların sökülmesine fayda sağlayacaktır. Zencefil yağının ağrı dindirici ve iltihap atıcı özelliği de bulunmaktadır. Diz kapağı ve çevresine birkaç damla zencefil yağı damlatarak bu bölgeye yağı eşit bir miktarda dağıtın. Dairesel hareketler ile masaj yapıp yağın etkisini göstermesini bekleyin. Kısa süre içerisinde diz ağrınızdan kurtulacaksınız.


Hardal yağı: Hardal yağından birkaç damla diz çevresine damlatarak bu bölgeye masaj yaparak dağıtın. Kısa süre içinde yağ etkisini gösterip diz ağrısını giderecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal