17.07.2020-14:12 (Son Güncelleme:24.09.2021-12:27)


1

BÜŞRA PEKİN’İN ZAYIFLIK SIRRI KETOJENİK DİYET

BÜŞRA PEKİN’İN ZAYIFLIK SIRRI KETOJENİK DİYET

Büşra Pekin’i fazla kilolarından kurtarıp fit bir görünüme ulaştıran sır perdesi aralandı. Güzel oyuncu ketojenik diyet ile ketojenik diyet ile fazla kilolarından arındığını açıkladı. Peki, ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet yüksek yağlı besinlerle yeter miktarda protein içeren besinlerin öncelikli olarak tüketildiği, düşük karbonhidratlı bir beslenme şeklidir. Ketojenik diyetin halk arasındaki bir diğer ismi de keto diyettir. Ketojenik diyet epilepsi başta olmak üzere Alzheimer, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı yararları ile son dönemlerde trend bir diyet türü haline gelmiştir.



2

KETOJENİK DİYETTE NE YENİLİR?

KETOJENİK DİYETTE NE YENİLİR?

Düşük karbonhidratlı sebzeler: Yeşil sebzeler, domates, soğan, biber vb. düşük karbonhidratlı sebzeler tercih edilir. Sağlıklı yağlar: Sızma zeytinyağı başta olmak üzere sağlıklı bitkisel yağlar tercih edilmelidir. Buna ek olarak saf tereyağı da kullanılabilir. Peynir: Ketojenik diyette tercih edilen peynirler beyaz peynir, kaşar peyniri, keçi peyniri, krem peynir, mozarella ve tulum peyniri vardır. Yumurtalar: Omega-3 içeren yumurtalar ketojenik diyette tercih edilmelidir.



3

Balık: Balık olarak özellikle omega-3 yağını bol miktarda içerdiğinden dolayı hamsi, alabalık, kefal, orkinoz, ringa, uskumru, somon, ton balığı, sazan ve yayın balığı gibi yağlı balık türleri tercih edilir. Kırmızı et türleri ve tavuk eti: Ketojenik diyetin önemli bir kısmını kırmızı et türlerinden ve tavuk etinden üretilmiş olan jambon, pastırma, salam ve sosis gibi proteinler sağlamaktadır.



4

Kuruyemiş ve tohumlar: Ketojenik diyette, ay çekirdeği, badem, ceviz, fındık, kabak çekirdeği rahatlıkla kullanılabilir. Meyveler: Avokado veya taze guacamole gibi meyveler sınırlı porsiyonlar halinde tüketilir. Çeşniler: Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik gibi çeşitli sağlıklı otlar ve baharatlardan meydana gelen çeşnileri kullanabilirsiniz.



5

KETOJONİK DİYETİN PÜF NOKTALARI

KETOJONİK DİYETİN PÜF NOKTALARI

Ketojenik diyette tüketilen her bir öğünde alınan karbonhidrat miktarı günlük olarak alınması gereken enerji miktarına göre mutlaka hesaplanmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR