Diyarbakır Annesinin 11 Yıllık Hasreti Bitti: Evladına Kavuştu

Diyarbakır HDP İl Binası önünde başlatılan eylemde bir anne daha evladına kavuştu. Anne Sever Fidan, terör örgütünden kaçarak teslim olan evladıyla bir araya geldi.

16.07.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:56)

Diyarbakır HDP İl Binası önünde başlatılan eylemden sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir aile evladına kavuşurken, dün de anne Sever Fidan, 11 yıldır ayrı kaldığı evladına kavuşma mutluluğu yaşadı. 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesine gelen anne Sever Fidan, Mardin'de güvenlik güçlerine teslim olan, oğlu Tayfur Fidan'a sarıldı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, anne Fidan 17 yaşındayken kaçırılan oğlu Tayfur'u bağrına bastı.

Bu gelişmeyle birlikte evladına kavuşan aile sayısı 15'e yükseldi.

EVLADINA KAVUŞAN AİLELER

Anne Hacire Akar evladına ilk kavuşan isim olurken, diğer ailelere de seslendi. Bunun üzerine aileler Diyarbakır İl Binası önünde eyleme başladı. Eylemde; Hatice Ceylan 4 yıl önce dağa kaçırılan oğluna, Hüsniye Kaya kızına, babaanne Halime Kadran torununa, baba Metin Açan oğluna, baba Nizamettin ve anne Aslıhan Eşrefoğlu 5 yıllık hasretin ardından oğullarına, anne Gevriye Ayhan kızına, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 yıllık özlemden sonra güvenlik güçlerine teslim olan oğluna, anne Muhteber Birlik 5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğluna, anne Cahide Alkan oğluna, anne Şahize Altınkaynak kızına, engelli baba Cemal Ertaş güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Ramazan'a kavuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal