Diyarbakır Anneleri Evlatlarına Seslendi

Kütahya'dan Diyarbakır'a giderek kızı Fadime için oturma eylemine katılan acılı anne Hatice Levent, "Fadimem, ne olur yavrum, beni duyup görüyorsan kaç gel. Arkadaşlarının elini tutup birlikte gelin." dedi.

10.04.2021-14:24 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-15:44) Diyarbakır Anneleri Evlatlarına Seslendi

Diyarbakır anneleri, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatları için HDP İl Başkanlığı binası önünde yaptıkları evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor.

Evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu bulan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı 'evlat nöbeti' 586'ncı gününde sürüyor.

Kütahya'dan Diyarbakır'a giderek kızı Fadime için oturma eylemi yapan anne Hatice Levent, evlatları için pek çok zorluğa katlandıklarını dile getirdi.

Evlatlarını HDP ile terör örgütü PKK'dan geri istediklerini belirten Levent, şu ifadeleri kullandı:

''ÇOCUKLARIMIZI ALINCAYA KADAR BURADAN GİTMEYECEĞİZ''

"Evlatlarımızı o mağaralardan çıkarın, bize yollayın. Onları sizin için büyütmedik. Fadimem, ne olur yavrum, beni duyup görüyorsan kaç gel. Arkadaşlarının elini tutup birlikte gelin. Yavrum seni çok özledim. Sizin yeriniz bizim dizimizin dibidir. Çocuklarımızı alıncaya kadar buradan gitmeyeceğiz. Yavrumun eli kalem tutuyordu, silah verdiniz. O silahları göm de gel Fadimem."

Evladı Fatih için eylemine devam eden baba Abdullah Demir de beş senedir çocuğuna özlem duyduğunu dile getirdi.

Çocuklarına sarılmak için evlat nöbeti tuttuklarını dile getiren Demir, nöbetin sonunda ailelerin kazanacağını ve çocuklarına sarılacaklarını belirtti.

Nöbet sayesinde 24 çocuğun ailesine sarıldığını belirten Demir, "Umutla bekliyoruz, Allah'ın izniyle biz de çocuklarımıza kavuşacağız. Devletimiz büyük. Bu zalimler çocukları kandırıyor. Diyorlar ki 'Dönerseniz cezaevinde çürürsünüz.' Öyle bir şey yok. Oğlum fırsat bulduysan kaç gel. Orası senin yerin değil." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal