Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'ın Ankara Büyükelçisine Çağrı

İran'ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye'yi Irak’ın egemenliğini ihlal etmek ile itham eden ifadeler kullanması sebebiyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

28.02.2021-14:09 - (Son Güncelleme: 28.02.2021-14:09) Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'ın Ankara Büyükelçisine Çağrı

Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Türkiye'nin terör ile verdiği mücadelenin karşısında olmaktansa, yanında olmasını beklendiğini belirtti.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, İran'ın Bağdat Büyükelçisi Irec Mescidi'nin Rudaw yayın kurumuna 23 Şubat tarihinde verdiği mülakatında, Türkiye'yi Irak'ın egemenliğini ihlal etmek ile itham eden ifadeler kullanmasının ardından İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend bugün Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Ferazmend'e, Büyükelçi Mescidi'nin ülkemizi Irak'ın egemenliğini ihlal etmek ile suçlayan açıklamalarının güçlü ifadelerle kabul edilmediği, Türkiye'nin operasyonlarının aslında Irak'ın kararlı, güvenliği ile egemenliğini hedef seçen PKK etkenlerine ilişkin terör ile mücadele çerçevesinde gerçekleştirildiği Irak makamları da dahil olmak herkesin bildiği ifade edildi.

Türkiye'nin, Irak ile arasında son zamanlarda yapılan üst düzey ziyaretler kapsamında terör örgütü PKK'nın ortak tehdit oluşturduğu doğrultusunda fikir birliği elde edildiği ve İran'ın da Türkiye'nin terör ile mücadelesinin karşısında değil, yanında olmasının istendiğinin altı çizildi.

PKK TEHDİDİNE HİÇ DEĞİNİLMEDİ

Diğer taraftan, İran'ın Bağdat Büyükelçisi Mescidi'nin konu olan  mülakatında, Irak'taki PKK varlığının oluşturduğu tehdide hiç söz etmemesi olmasının ilgi çektiğinin altını çizdi.

Büyükelçi Ferazmend'e aynı zamanda Irak hükümetinin PKK'yla aktif bir şekilde mücadele edebilmesi adına, terör örgütü ile iş ortaklığı içinde olanlar dahil olmak üzere bütün silahlı milis toplulukların devlet denetimine alınması doğrultusundaki uğraşlara yönelik 2 ülke olarak destek olunması gerektiği anımsatıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal