Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Uygur Türkleri Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Uygur Türklerinin huzur,güven ve refahına özel önem atfettiğini belirterek "Uygurlu kardeşlerimizle ilgili gelişmeleri her zaman yakından ve büyük hassasiyetle takip ediyoruz" dedi.

07.10.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-17:08) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Uygur Türkleri Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşmiş Milletler (BM) 75'inci Genel Kurulu 3. Komitesi Toplantısı'nda Türkiye'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesiyle ilgili beyan hakkındaki soruya yanıt verdi.

"GELİŞMELERİ HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ"

"Etnik, kültürel ve dini bağlara sahip olduğumuz Uygur Türklerinin huzur, güvenlik, refah ve mutluluğuna özel önem atfediyoruz" diyen Aksoy, Uygur Türkleriyle ilgili gelişmelerin her zaman yakından ve büyük hassasiyetle takip edildiğini belirtti. Aksoy, hem Çin'le ikili temaslarda hem uluslararası platformlarda Uygun Türkleri ve diğer Müslüman azınlıkların durumuyla ilgili beklentilerin açık ve net olarak dile getirildiğini kaydetti.

Aksoy, "Bu bağlamda Uygur Türklerinin ve Müslüman azınlıkların din ve inanç özgürlükleri başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi gerektiğini sürekli olarak gündemde tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİN BU KONUDA MİLLİ BİR ÇİZGİSİ VAR"

"Bu konuda ülkemizin milli bir çizgisi bulunmaktadır. Bu çerçevede kendi milli beyanını yapmıştır. Beyanımızda, son dönemde kamuoyuna yansıyan rapor ve haberlerde yer alan, Sincan'daki Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıklara yönelik insan hakları uygulamalarından duyduğumuz endişe ifade edilmiştir." diyen Aksoy,  Uygur Türklerinin ve diğer Müslüman azınlıkların Çin'in eşit vatandaşları olarak barış ve huzur içinde yaşamaları; ayrıca, kültürel ve dini kimliklerine saygı gösterilmesi ve bunların garanti altına alınması yönündeki beklentinin güçlü bir şekilde vurgulandığının altını çizdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal