26.04.2022-14:05 (Son Güncelleme:24.07.2023-17:41)


1

Ölen kızın annesi Monique Altamirano, kızının süt ürünlerine karşı alerjisi olduğundan dikkatli bir şekilde tükettiği besinlerin içeriğini kontrol etmekte idi.



2

Gıda ürünleri konusunda titiz bir şekilde içerik kısmını kontrol etse de yeni almış olduğu diş macunu kontrol etmemişti. Almış olduğu diş macunu diş minesi’ni güçlendirmek için kızı Denise’e tavsiye edilmişti.



3

Monique diş macunu içerisinde süt ürünleri olabileceğini düşünmediğinden içindekiler kısmını kontrol etmemişti. Fakat diş macunu üzerinde inek sütünde bulunan recaldent maddesi içerir uyarısı bulunuyordu.



4

Annesi, "Kızının yeni almış oldukları diş macunu ile dişlerini fırçalamaya başlar başlamaz nefes alamadığını söyledi. "Diş macununa alerjik reaksiyon gösterdiğini" söyledi. Dudakları mavi renkli idi. "Onu aldım yatağımın üzerine koydum. Oturma odasına koştum, diğer kızıma ambulansı aramasını söyledim ve alerji cihazı EpiPen’i aldım." EpiPen’i ona yönelttim ve Denise’e astım spreyini verdim" dedi.



5

"O, Anne, nefes alamıyorum" diyordu. "Seni seviyorum, evet, yapabilirsin…" dedim. Annenin kızına göğüs masajı yaptığı bildirildi, ancak Denise iki gün sonra alerjik reaksiyondan hayatını kaybetti. Anne kızını kaybettiği için diğer ebeveynlere uyarısı var, aile hikayeyi paylaşırken alerjik rahatsızlıkları olanların durumun ciddiyetinde olması gerektiğini belirtiyor. Aileleri, bakıcıları, okul personelini ve herkesi tüketilen her şeyin içeriklerini kontrol etmeleri gerektiği hakkında uyarıyor.



6

Alerjik yaşam sürenlere, her şeyi okuyun. Çocuğunuzun tükettiği malzemeleri ve besinlerin uygun olup olmadığını anlamak için ve çocuğunuzu korumak için tükettiği her şeyi kontrol edin. Siz de çevrenizdeki insanların bu konuda daha bilinçli olmasını istiyorsanız bu yazıyı gönderebilirsiniz.



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR