Diş Beyazlatmak Zararlı mı?

Çay, kahve tüketimi, sigara kullanımı ve yaşlanma süreci gibi birçok etkenden dolayı diş beyazlatma sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Ancak birçok insan bu yönetimin sağlıklı olup olmadığını merak etmektedir. Peki diş beyazlatmak zararlı mı? Diş beyazlatma sağlıksız bir yöntem mi?

25.01.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-17:43) Diş Beyazlatmak Zararlı mı?

Doğal sürecin bir parçası olarak diş minesi zamanla aşınır. Dişlerde sararmaya yol açan bu durum sağlıksız bir görünüme sebep olabilir. Estetik açıdan da istenmeyen bir görüntü olan diş sararması, diş beyazlatma ile giderilmek istenir. Ancak sağlıklı olup olmadığı da merak konusudur. Diş beyazlatma sağlık mıdır? Diş beyazlatmanın diş sağlığına bir etkisi var mı?

DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Diş beyazlatma yöntemi peroksit içeren jel kullanılarak yapılır. Beyazlatma işleminde bu jeller diş minesinde meydana gelen renk değişikliğini ağartmak için kullanılır. Beyazlatma işleminden önce diş taşı temizliği yapılarak dişler beyazlatma için hazırlanır. Diş etlerinin koruyucu tabakayla kaplanmasının ardından beyazlatıcı jel sürülür ve bu işlemin ardından yaklaşık olarak 20 dakika boyunca beyaz ışık verilir. İşlem gerekli görüldüğü takdirde tekrarlanır.

BEYAZLATMA YÖNTEMİ SAĞLIKSIZ MIDIR?

Halk arasında bu yöntemin sağlıksız olduğuyla ilgili inanılan görüşün aksine diş beyazlatma yönetiminin dişlere zararı bulunmamaktadır. Diş hekimlerinin kontrolünde yapılması gereken beyazlatma hakkında yapılan birçok araştırmaya göre sağlıksız bir yöntem olmadığı kanıtlanmıştır. Bununla birlikte beyazlatma tedavisi sonrasında dişlerde sıcak-soğuk hassasiyeti ortaya çıkabilir.

DİŞ BEYAZLATMA SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Tedavi süresince en dikkat edilmesi gereken nokta  çay, kola, kahve, alkol ve asitli içeceklerin yanı sıra sigaradan da uzak durmaktır. Bununla birlikte tedavi yapacak kişinin de uzman bir diş hekimi olması önemlidir. Tedavinin kalıcı olması açısından kötü beslenme alışkanlığı da bırakılmalıdır. Diş beyazlatma tedavisi 2 yıl sonra etkisini yitirmekle birlikte pekiştirme tedavisi yapılabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal