Dijital Para Ne Zaman Çıkacak?

Dijital paraların çok fazla değerlenmesinin ardından devletler de kriptolu para sistemine yöneldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalarla birlikte vatandaşlar dijital paranın ne zaman kullanılacağını merak ediyor. Dijital Türk Lirası ne zaman kullanılacak?

17.02.2021-15:33 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-15:33) Dijital Para Ne Zaman Çıkacak?

Son zamanlarda çok fazla yatırım alan ve değeri giderek yükselen kripto paralar artık devletler tarafından da kullanılacak. Dünya merkez bankalarından art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Özellikle büyük ekonomiye sahip ve yoğun nüfuslu ülkelerin daha fazla ilgi gösterdiği dijital para sistemi için bir haber de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan geldi. Peki dijital TL ne zaman çıkacak? Dijital Türk Lirası ne zaman kullanılmaya başlanacak?

Dünya merkez bankaları, kripto para denilen dijital paralar hakkındaki projelerinin açıklamaya devam ediyor. Çin tarafından yakın zamanda uygulanan dijital para da yoğun ilgi gördü. Uzmanlar, yakın zamanda bu paraların dünyada daha fazla yayılacağını ön görüyor.

DİJİTAL TÜRK LİRASI NE ZAMAN KULLANILACAK?

Dünya merkez bankalarının yüzde 86'sı tarafından konuyla alakalı çalışmalar devam ediyor. Çin Merkez Bankası'nın çıkardığı kriptolu paraların ardından diğer ülkeler de çalışmalara başladı. Son gelen haberlerle İran, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerin kriptolu paralar için çalışmalara başladığı öğrenildi.

2021 yılı içerisinde daha fazla dijital para haberinin gelmesi beklenirken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu yılın ortalarına doğru dijital Türk Lirası'nın da çıkacağını açıkladı. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart 2021'de Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda açıkladığı bilgilerde dijital paranın yakın zamanda çıkarılacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal