DGS Tercihleri Ne Zaman Sona Erecek?

ÖSYM tarafından DGS tercihlerinin alınmaya başlandığının açıklanmasının ardından Önlisans eğitimini Lisansa tamamlamak isteyenler için DGS tercihleri başladı. Peki, DGS tercihleri ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

26.09.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-14:38) DGS Tercihleri Ne Zaman Sona Erecek?

25 Eylül 2020 tarihi itibariyle ÖSYM, DGS tercihlerini almaya başladı. Önlisans okuyan ve Lisans eğitimini tamamlamak isteyen, sınavdan geçerli not alan herkes DGS tercihlerini yapmaya başladı. Peki, DGS tercihleri ne zaman sona erecek? detaylar haberimizde...

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Adaylar DGS tercih işlemlerini 25 Eylül 2020 - 2 Ekim 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Herkesin beklediği DGS tercih ekranı açılırken işlemler TC kimlik numarası ile ais.ösym.gov.tr adresinden şifre girilerek yapılabilecek. Adaylar tercih yapmadan önce ÖSYM tarafından açıklanan kılavuzu detaylı olarak incelemeli. Tablo 2'de Önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olacak kişilerin tercih edebileceği Lisans programları yer alıyor.

ÖSYM BAŞKANI PROF. DR. HALİS AYGÜN'DEN DGS TERCİH AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabı üzerinden (twitter) yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

'2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) tercih işlemleri, 25 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri 02 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Yerleştirme işleminde, 2020-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal