DGS Başvuru Ücreti Ne Kadar, Hangi Bankaya Yatırılacak?

DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? Sınav ücretinin yatırılacağı bankalar

21.05.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-15:52) DGS Başvuru Ücreti Ne Kadar, Hangi Bankaya Yatırılacak?

Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişini sağlaması için uygulanan DGS sınavına başvurular bugün itibari ile başlıyor. DGS başvuru işlemleri 21 Mayıs tarihinden itibaren ÖSYM'nin adresi üzerinden yapılabilecek.

DGS SON BAŞVURU VE SINAV TARİHİ NE?

DGS başvurusu bugün itibariyle başlayacak, 31 Mayıs tarihine kadar da devam edecek. Geç başvuru tarihi ise 8 Haziran olarak belirlendi. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 11 Temmuz 2021 tarihi içerisinde uygulanacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS başvuru işlemleri her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabilecek. DGS başvuru işlemleri belirlenen tarihler arasında yapılabilecektir

DGS BAŞVURU ÜCRETİ 2021 NE KADAR?

2021 DGS başvuru ücreti ÖSYM tarafından belirlenip açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklama içerisinde yer alan bilgilere göre 2021 yılı için belirlenen sınav ücreti ise 150 TL.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Adaylar, sınav ücretini belirtilen bankalardan birine yahut ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" sekmesinden kredi kartı/banka kartı ile ödeme süresi içerisinde yatırmaları gerekir. Bankaya giderek ücretlerini yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda belirtecekleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve bununla birlikte dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar istedikleri takdirde banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığı ile de bankaya ödeme yapabilirler.

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER sekmesinde yer alan "ÖDEMELER" alanı üzerinden kredi kartı/banka kartı ile de yatırma işlemi yapılabilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal