Devasa gemi 'Castoro 10' İstanbul boğazından geçti!

Karadeniz'de yer alan doğal gazı karaya ulaştırmak amacıyla çalışmaları gerçekleştirecek olan 'Castoro 10' adındaki devasa gemi İstanbul boğazından geçti. İşte haberin detayları...

05.07.2022-14:42 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-14:58)

Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfi olarak kayıtlara geçen Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmalar sürmeye devam ediyor. Hem deniz hem de kara kısmında neredeyse 5 bin çalışan, doğal gazı vatandaşla buluşturmak için durmaksızın çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca keşfedilen doğal gazın gelecek yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunulması hedeflenmektedir. 


Tüm gözler onda 

Karadeniz’deki doğalgaz çalışmaları için İstanbul boğazından "Castoro 10" adındaki devasa gemi geçti. Dron pilotu Güçlü Atamer’in havadan görüntülediği gemi devasa boyutu ile bütün dikkatleri üzerine çekti. Aynı zamanda gemi boğaz geçişi esnasında kıyı emniyetine bağlı olan gemilerde eşlik etti. 

Boğaz trafiğe kapatıldı 

Öte yandan boğaz gemi geçişi esnasında trafiğe kapatıldı. Toplam 325 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde ve 56 bin 529 groston ağırlığına sahip olan gemi, İstanbul boğazına saat 06.00'da girişini yaptı. Neredeyse 2 saat boyunca süren yolculuk ardından Karadeniz’e açılarak Zonguldak'ın Filyos Limanı'na doğru yoluna devam etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal